Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jacques Vandermeiren nieuwe CEO van Havenbedrijf Antwerpen

De 52-jarige Jacques Vandermeiren wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. Hij volgt in die functie Eddy Bruyninckx op, die na een carrière van 25 jaar aan het hoofd van het Havenbedrijf op 31 december 2016 met pensioen gaat. Vandermeiren was tot januari 2015 werkzaam als Chief Executive Officer bij het beursgenoteerde netwerkbedrijf Elia. Hij kan bogen op een uitgebreide ervaring in de energiesector, die van pas zal komen bij het industriële gebeuren in de haven. Hij heeft tevens de nodige ervaring met een complex stakeholder management en met een publieke aandeelhouder.

"Beide aspecten, gecombineerd met de nodige internationale ervaring, sterke communicatie skills en een inspirerend people management, hebben de raad van bestuur doen besluiten om Vandermeiren aan te stellen als nieuwe gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf", zegt Marc Van Peel, voorzitter van het Havenbedrijf, en tevens voorzitter van het benoemingscomité.

Spencer Stuart
De zoektocht naar een nieuwe CEO startte in het voorjaar met de aanstelling van het executive search kantoor Spencer Stuart. Ter voorbereiding van de zoektocht had Spencer Stuart gesprekken met het benoemingscomité, Eddy Bruyninckx, leden van het directiecomité van het Havenbedrijf en diverse stakeholders. Spencer Stuart ging vervolgens in binnen- en buitenland op zoek naar geschikte kandidaten, wat resulteerde in een long list van kandidaten. Alle kandidaten werden gescreend op criteria als general management, people and change management, stakeholder management en ervaring met maritieme, industriële en/of logistieke activiteiten. Vervolgens had het benoemingscomité gesprekken met een aantal kandidaten waarna een assessment procedure werd opgestart. Jacques Vandermeiren werd, op basis van alle stappen in de procedure, weerhouden als de beste kandidaat.

Verdere timing

De raad van bestuur van het Havenbedrijf heeft Vandermeiren woensdagavond, tijdens een speciale zitting, aangesteld als nieuwe gedelegeerd bestuurder vanaf 1 januari 2017. Voor Vandermeiren breekt nu een inwerkperiode aan die hij vol vertrouwen tegemoet ziet. "Het is zonder twijfel een hele eer om samen met de raad van bestuur, het directiecomité, het personeel en de vele stakeholders van het Havenbedrijf de belangrijke lokale en internationale uitdagingen voor de Antwerpse haven aan te gaan. De rijke geschiedenis van de Antwerpse haven op duurzame wijze in de toekomst verzekeren is een opdracht die ik met fierheid en gedrevenheid zal opnemen."

Vandermeiren start op 1 november 2016 als CEO designate, wat betekent dat hij even dubbel zal lopen met Eddy Bruyninckx, die tot 31 december 2016 alle bevoegdheden als CEO, voorzitter van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder behoudt. Op 1 januari 2017 geeft Eddy Bruyninckx de fakkel definitief door aan Jacques Vandermeiren.

Bron: Port of Antwerp
Publicatiedatum: