marktaandeel in Brazilië vergroten

Grote verscheidenheid aan maten maakt Spaanse uien concurrerend

"We hebben onlangs de eerste partijen witte uien naar het Midden-Oosten geëxporteerd. Vanaf vandaag zullen de Medio Grano uien gesorteerd en verpakt worden," legt exportmedewerker Pablo Tébar van Agrícola Villarrobledo uit.

Agrícola Villarrobledo maakt onderdeel uit van een groep bedrijven gevestigd in het Spaanse Albacete, die zich bezig houden met de verkoop van zaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Een aantal jaar geleden besloten de samenwerkende bedrijven zich eveneens te richten op het telen en vermarkten van uien. Inmiddels vermarkt de onderneming jaarlijks 20 miljoen kilo uien en is zij voortdurend op zoek naar nieuwe exportmarkten voor haar producten. 


"Vorig jaar exporteerden wij al grote volumes naar Brazilië en wij willen ons marktaandeel op deze markt blijven uitbreiden. De vraag is groot omdat het kaliber, uiterlijk en de organoleptische eigenschappen van Spaanse uien geliefd zijn bij de Braziliaanse consument," legt Tébar uit. 


Binnen Europa exporteert het bedrijf voornamelijk naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en zelfs naar Nederland. "Hoewel Nederland een grote uienproducent is, is er op deze markt ook vraag naar ons kwaliteitsproduct en dan vooral naar grote kalibers. In Afrikaanse landen is vooral vraag naar rode uien, en ook in Europese landen neemt de vraag naar rode uien momenteel toe." 


Volgens Tébar zorgt de grote verscheidenheid van kalibers ervoor dat Spaanse uien concurrerend zijn. "We produceren de uien zelf, zodat we ons aan kunnen passen aan de ontwikkelingen op de markt en een product kunnen leveren dat qua maat en kleur overeenkomt met de huidige vraag."


"We hebben nieuwe faciliteiten in gebruik genomen die over een grotere capaciteit beschikken en koelruimtes om ons kwaliteitsmerk 'Cebollas Iniesta' verder uit te bouwen. Tot nu toe, hebben we positieve feedback van onze klanten gekregen," aldus Tébar.

Het bedrijf levert gele, witte en rode uien en stelt zich ten doel jaarrond uien te leveren, waarvoor het buiten het seizoen uien zal importeren uit onder meer Nederland, Chili en Brazilië. Agrícola Villarrobledo verkent ook de mogelijkheden voor het vermarkten van andere producten, zoals knoflook en aardappelen."


Voor meer informatie:
Pablo Tébar
Agrícola Villarobledo
Avda. Pedro Manuel Vila, 2. 117
02600 Villarrobledo. Albacete. Spain
M: +608322333
export@promadeju.com
www.promadeju.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven