Kennisontwikkeling, innovatie en het onderhouden van contacten

Rondleidingen langs proefvelden op editie Proef de dag!

Op 29 juni vond de eerste editie van Proef de dag! plaats. Het terreinen proefveld in Oude-Tonge vormden het podium van dit nieuweevenement dat voor het eerst gezamenlijk door De Witte Agro, VanIperen en Mol Agrocom werd georganiseerd. Kennisontwikkeling,innovatie en het onderhouden van contacten stonden deze dagcentraal.


 
Om 13:45 uur werd Proef de dag! feestelijkgeopend door algemeen directeur Jan Bakker. Hij heette alle bezoekerswelkom en gaf het startsein voor de rondleidingen langs hetproefveld. Bezoekers kregen op het proefveld uitleg over diversefungiciden-, bemestings-, en onkruidproeven door collega's uit deakkerbouwteams. Ook werden er rassendemonstraties van diversegewassen getoond. Op het mechanisatieplein stond precisielandbouwcentraal. Mechanisatiebedrijven gaven een toelichting bij de machines,die tentoongesteld werden en er kon een workshop overprecisielandbouw worden gevolgd met het thema: "Is variabel ookvoor u rendabel'. In de tent en loods gaven de standhouders uitlegover de meerwaarde die zij kunnen bieden voor de diverse(akkerbouw)teelten. Op het cateringplein kon iedereen in het zonnetjegenieten van diverse snacks en andere versnaperingen.


Rond17:15 uur waren alle ogen gericht op gastspreker Ferdi Buffen,directeur van het Duitse aardappelhuis Weuthen. Hij verzorgde eeninteractieve lezing over de verwachting van de aardappelafzet vooroogst 2016. Als klap op de vuurpijl maakte hij de vier winnaars vande luchtballonvaart bekend, welke aangeboden werd doorgewasbeschermingsmiddelenfabrikant Adama. De ballon ging gelijkdiezelfde avond nog de lucht in en gaf de winnaars een mooi uitzichtover een gedeelte van het prachtige eiland Goeree-Overflakkee en hetevenemententerrein.In de avond kon er wederom deelgenomenworden aan de rondleidingen langs het proefveld. Na de laatsterondleiding werd er onder het genot van een hapje en drankje door debezoekers en medewerkers nagepraat over alle indrukken van dedag.


 
Van Iperen, De Witte Agro en Mol Agrocom kijken terugop een geslaagde eerste editie van Proef de dag!, waarbij debundeling van onze krachten goed zichtbaar was. Door de velepositieve reacties die wij hebben ontvangen, hebben wij besloten hiervolgend jaar een vervolg op te geven.
Bron: Mol Agrocom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven