Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jakob Bartelds nieuwe voorzitter LTO Noord

Vanochtend is de heer Jakob Bartelds (58) benoemd als nieuwe voorzitter van LTO Noord. Volgens Bartelds is er veel te doen in de sectoren en organisatie in een tijd waarin individueler, heftiger en sneller wordt gereageerd en gehandeld. Voor hem staan dan ook verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen voorop. Voorzitter Bartelds: "We hebben te maken met diverse randvoorwaarden voor het ondernemen in alle sectoren. En ook met dagelijkse problemen en incidenten in de bedrijfsvoering." Hij verwijst daarbij naar de situatie in de varkenssector, de neerslagoverlast in het zuiden en de Brexit.

De heer Bartelds geeft daarnaast aan dat LTO Noord beter bekend en erkend moet worden." We moeten daarom samen intern oplossingen zoeken in het belang van de leden. Het is beter om eerst intern een compromis te sluiten en zo met één verhaal naar buiten te treden. We moeten daarbij rationeel blijven, want met emotionele discussies win je nauwelijks Ook moeten we veel meer de samenwerking tussen de sectoren zoeken."
 
De heer Bartelds zegt veel geleerd te hebben bij en door LTO. "Dankzij mijn jarenlange ervaring als teler en functies binnen diverse organisaties, ken ik zowel bestuurders als medewerkers van LTO en zij kennen mij. Ook door mijn overige bestuurlijke ervaringen denk ik onze maatschappelijke positie te kunnen verbeteren en direct aan de slag te kunnen". De nieuwe voorzitter is verder van mening dat hij de verbinder moet zijn tussen de leden en het bestuur van LTO Noord, LTO Nederland, Den Haag en Brussel. En zeker ook andersom. "Vanuit LTO Nederland moeten we een gezamenlijk front zijn voor Den Haag en Brussel," aldus Bartelds.
"Ik kijk er naar uit om te beginnen en zie de samenwerking met vertrouwen tegemoet."
 
Jakob Bartelds neemt per vandaag de voorzittershamer over van Annette van Velde. Zij was waarnemend voorzitter sinds het vertrek van Siem Jan Schenk, augustus vorig jaar. De nieuwe voorzitter van LTO Noord is tevens voorzitter van het Algemeen Bestuur, lid van het Federatiebestuur en de Federatieraad en portefeuillehouder Omgeving

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven