Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Impressie van de markthal(len) in Boedapest

Tholen - Afgelopen weekend bezocht ik de opkomende Europese stad Boedapest en maakte daar foto's in diverse markthallen. Boedapest heeft een Centrale Markthal die ook wel de Grote Markthal wordt genoemd. Een kleinere versie van de markthal, namelijk Lehel Markthal, ligt iets dieper verborgen in de stad. De Grote Markthal ligt vlakbij de beroemde Kettingbrug. De versmarkt wordt dagelijks bezocht door lokale bewoners, maar ook door massa's toeristen die een kijkje willen nemen in de beroemde Markthal.

Klik hier voor de fotoreportage

De foto's zijn gemaakt rond half twee op een zaterdagmiddag. De drukste periode had al plaatsgevonden en de verkopers waren al gedeeltelijk aan het opruimen. Over het algemeen was het rustig bij de stands en de marktlieden zochten vooral onderling contact met elkaar.Gangbare prijzen

Er waren erg veel stands met groenten en fruit. De stands waren rommelig en vol gezet met de producten die elke marktverkoper te bieden had. Het viel op dat een deel van de groenten en fruit van matige kwaliteit waren. De prijzen waren redelijk gangbaar in de Grote Markthal. Er waren grote volumes Grieks steenfruit aanwezig. Er was veel eigen productie in groenten te vinden, zoals paprika's en pepers. Deze prijzen lagen vrij laag.

Klik hier voor de fotoreportage

Verrassend genoeg lagen de prijzen van de Lehel Markthal hoger dan de beroemde Grote Markthal. Deze Markthal heeft netter ingerichte stands, maar de kwaliteit van het fruit is hetzelfde.

Een klein overzicht van de prijzen die eruit sprongen bij beide Markthallen:
1kg Argentijnse citroenen vanaf € 4,- euro
1kg Blauwe bessen vanaf € 8,- euro
1kg tomaten vanaf € 4,50,- euro
1kg zoete aardappelen vanaf € 3,75,- euro

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven