Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Honderden bezoekers voor Thoolse plantuiendag

De plantuien demodag, gehouden op een perceel in St. Annaland op het Zeeuwse eiland Tholen, was geslaagd. Door het regenachtige weer van de afgelopen weken was het dit jaar een drassige editie.

Maar de natte grond heeft geen invloed gehad op de belangstelling naar de plantuirassen op het demoveld. Enkele honderden bezoekers wisten het veld te vinden. Op een enkel klein buitje na bleef het gelukkig droog. De gehele middag en avond is er doorlopend bezoek geweest van geïnteresseerde telers, verwerkers en handelaren. Naast de rassen in het veld waren dit jaar ook de bedrijven Mol Agrocom, BASF, Kramer uit Bant en Loonbedrijf Guiljam aanwezig die deelnamen aan de plantuiendemo.

20 bekende en nieuwe rassen
Naast de vroege rassen Forum, Troy, Jagro en Jetset, lagen er ook diverse rassen uit het middenvroege en latere segment. In totaal lagen er 20 rassen waaronder ook een aantal nieuwe kruisingen die als Experimantal in het veld lagen. Bij de rode plantuien was er naast de interesse voor Red Baron ook veel belangstelling voor de vroegere rassen Red Ray en Red Light.

De plantuiendag viel dit jaar samen met de internationale Quality inside dagen georganiseerd door Broer in samenwerking met De Groot en Slot en Bejo. Er was een grote groep internationale deelnemers uit veel Europese landen en daarbuiten aanwezig. Deze groep heeft in de morgen een aantal percelen met Quality inside plantuien rassen bezocht. Ook hebben ze een bezoek gebracht aan Franje Onions in Waarde waar ze op dat moment bezig waren met de verwerking van de overwinteringsplantuien Troy.Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven