Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

vraag overstijgt binnenlands aanbod

Italië: Coppery Montoro-ui nu beschikbaar

Het seizoen van de Coppery Montoro-ui is begonnen. Gaia/GB Agricola is het traditionele ras in feite al aan het oogsten en verkopen. De kwaliteit is goed, maar de volumes zijn tamelijk klein. "De productiviteit is dit jaar lager vanwege het weer, vooral door de zware regenval in bepaalde perioden", vertelt Nicola Barbato, voorzitter van het BGA Coppery Montoro-uiencomité.Nicola heeft het over ongeveer 10% minder producten per hectare, maar "ons netwerk komt overeen met afgelopen jaar, omdat we hadden geïnvesteerd in extra gewassen." De producten zullen tot aan april 2017 beschikbaar zijn."We gaan voor een uitstekende kwaliteit: ondanks het moeilijke jaar willen we de gezondheid en traceerbaarheid van onze producten garanderen. De volumes zijn alleen nog beperkt omdat we wachten tot september wanneer het Tropea-uienseizoen afloopt."

In Italië overstijgt de vraag het binnenlandse aanbod. "De teelt van de Coppery Montoro en Tropea zou flink kunnen uitbreiden gezien de grote vraag in zowel de binnenlandse als buitenlandse markt. We zouden echter liever zien dat koperkleurige uien een nicheproduct blijven.""Ons product is nu beschikbaar in een paar retailketens, mede dankzij een contactpersoon die traditionele Italiaanse producten selecteert voor de AGF-afdelingen van supermarkten."

Vandaag de dag zijn consumenten veel beter geïnformeerd over de verschillende producten. "Dit geldt voor verse én verwerkte gewassen. Verwerkte uien zitten in veel traditionele gerechten: bij Cibus hebben we bijvoorbeeld La Genovese gelanceerd, de vegetarische versie van een Napolitaanse pastasaus, bereid met ui, selderij en wortel."

Contact:
Nicola Barbato
Gaia società semplice agricola
Via Ospedale 4
83025 Montoro AV
Mobiel: (+39) 347 3694056
Web: www.agricolagaia.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven