Nicola heeft het over ongeveer 10% minder producten per hectare, maar "ons netwerk komt overeen met afgelopen jaar, omdat we hadden geïnvesteerd in extra gewassen." De producten zullen tot aan april 2017 beschikbaar zijn.
"We gaan voor een uitstekende kwaliteit: ondanks het moeilijke jaar willen we de gezondheid en traceerbaarheid van onze producten garanderen. De volumes zijn alleen nog beperkt omdat we wachten tot september wanneer het Tropea-uienseizoen afloopt."
In Italië overstijgt de vraag het binnenlandse aanbod. "De teelt van de Coppery Montoro en Tropea zou flink kunnen uitbreiden gezien de grote vraag in zowel de binnenlandse als buitenlandse markt. We zouden echter liever zien dat koperkleurige uien een nicheproduct blijven."
"Ons product is nu beschikbaar in een paar retailketens, mede dankzij een contactpersoon die traditionele Italiaanse producten selecteert voor de AGF-afdelingen van supermarkten."
Vandaag de dag zijn consumenten veel beter geïnformeerd over de verschillende producten. "Dit geldt voor verse én verwerkte gewassen. Verwerkte uien zitten in veel traditionele gerechten: bij Cibus hebben we bijvoorbeeld La Genovese gelanceerd, de vegetarische versie van een Napolitaanse pastasaus, bereid met ui, selderij en wortel."
Contact:
Nicola Barbato
Gaia società semplice agricola
Via Ospedale 4
83025 Montoro AV
Mobiel: (+39) 347 3694056
Web: www.agricolagaia.it