Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tonny Koster van Scelta Products wint Linde HeftruckCup 2016

Zaterdag 2 juli heeft Tonny Koster van Scelta Products uit Kruiningen de Nederlandse Linde Heftruckcup 2016 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af. De Linde HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Dit jaar verschenen 33 heftruckchauffeurs aan de start.



De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reachtruck in twee voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten in een theorie ronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit het 'Hete draadspel' en het 'Mini-schijvenspel'.



Precisie en snelheid
Bij het 'Hete draad spel' werd het parcours gereden met een reachtruck. Hierbij werd een ring tussen de vorken geplaatst, waarmee de chauffeurs van boven naar beneden langs de draad moesten, zonder deze aan te raken. Wanneer dit wel gebeurde, ging het alarm af en moest men terug naar de vorige positie.



Bij het 'Mini-schijvenspel' stond een miniatuur heftruck op de vorken van de heftruck. Met de vorken van het miniatuurtje moest men een mini-schijf op pakken, welke vervolgens op een haak gehangen moest worden. Voor sommige chauffeurs bleek dit spel echter een onmogelijke opgave. Het lukte hen niet het spel binnen 4 minuten te voltooien. Daarmee verloren zij zicht op een plek in de finale.



Finale
De vijf beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale met het 'Dubbel cirkel spel'. Hierbij stapelde men grijze en rode kisten om en om. De uiteindelijke stapel kisten moest men in z'n geheel terug rijden naar de startpositie. De snelste deelnemer won. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck. Het niet naleven van de veiligheidsregels leverde strafpunten op. Tonny Koster bleek tijdens de finale niet te evenaren. Zonder de kratten ook maar een keer te laten vallen wist hij dit in een tijd van 5.11 minuten te klaren en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht.



De uitslag:
1e plaats: Tonny Koster, Scelta Products (Kruiningen)
2e plaats: Ramon Leemeijer, Nutricia Advanced Medical Nutrition (Zoetermeer)
3e plaats: Franklin Eenkhoorn, Scania Logistics (Zwolle)



StaplerCup: Internationaal kampioenschap heftruckrijden

Tonny Koster zal, samen met Ramon Leemeijer en Franklin Eenkhoorn, Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Staplercup in Aschaffenburg – Duitsland. Onder het oog van 20.000 toeschouwers en vijf televisiezenders, strijden zij hier tegen heftruckchauffeurs vanuit de hele wereld. Het evenement vindt plaats op 14 – 16 september aanstaand. De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement.
Publicatiedatum: