Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

14 juli: Innovatie-avond op Open Dag Akkerbouw

Telers zitten vol plannen. Kan ik groeien, verbeteren, vernieuwen, duurzamer? Proeftuin Zwaagdijk organiseert daarom in samenwerking met LTO Noord en GreenPort Noord-Holland Noord op 14 juli een innovatie-avond om inzicht te geven in actuele ontwikkeling in de sector. Het is daar ook mogelijk om de spuitlicentie te verlengen.

Specialisten van ruim twintig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven zijn aanwezig om praktijkproeven op het gebied van onder andere rassen, gewasbescherming en bemesting toe te lichten. Ook zijn loonwerkers en toeleveranciers aanwezig om inzicht te geven in de ontwikkelingen omtrent precisielandbouw.

Het programma
19:00 – 20:00; Lezingen voor spuitlicentieverlengers van Jeroen van der Wel (Den Bakker Drone Survey) over praktische toepassingen drones in de akkerbouw; en Peter Millenaar (Agrifac) over de koppeling tussen drones en precisiebespuiting
19:30; Welkomstwoord (andere bezoekers).
19:30 – 22:00; Bezoek proefvelden, innovaties en mechanisatie.
22:00; Discussie met opdrachtgevers, loonwerkers en telers met borrel en hapje.

Toelichting veldproeven
De opdrachtgevers van de veldproeven krijgen deze avond de gelegenheid om hun proeven te presenteren. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
• Onkruidbestrijding in aardappelen
• Bemesting in aardappelen
• Talent bewaring in aardappelen
• Rassenproeven in suikerbieten en uien
• Ziektebestrijding in wintertarwe
• Onkruidbestrijding in uien
• Onderzoek natuurlijke middelen in diverse akkerbouwgewassen

Spuitlicentieverlenging
Deze avond telt mee voor spuitlicentieverlenging. Wilt u hiervan gebruik maken, dan is het belangrijk dat u vóór 19:00 uur aanwezig bent voor de inschrijving en lezingen. U dient minimaal drie uur te blijven. Het thema van deze licentiebijeenkomst is 'veiligheid & techniek'. De kosten bedragen 45 euro exclusief BTW en worden achteraf per automatische incasso verrekend. Vergeet niet uw licentiepas mee te nemen en let op dat deze geldig is.

Locatie
Medemblikkerweg 13, 1771 SC Wieringerwerf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven