Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gouden uien uit de kas

De oogst van de gouden uien is gestart in het Italiaanse Montoro. Gaia/GB Agricola is al gestart met het oogsten en verkopen van de traditionele variant. De kwaliteit is goed maar de volumes zijn redelijk laag. Voorzitter van de IGP Cipolla Ramata di Montoro commissie, Nicola Barbato: "Dit jaar is de productiviteit lager vanwege de hevige regenval." Nicola heeft het over 10% minder product per hectare, maar "over het algemeen is de productie in lijn met vorig jaar omdat we in extra gewassen hebben geïnvesteerd." De producten zullen tot en met april 2017 beschikbaar zijn."Wij richten ons op het telen van een kwaliteitsproduct. Ondanks het moeilijke jaar willen we de gezondheid en traceerbaarheid van onze producten garanderen. De volumes zijn nog steeds beperkt omdat we wachten op de Tropea uienteelt die richting september afloopt."

In Italië is de vraag groter dan het binnenlandse aanbod. "Gouden uien van Montoro en Tropea gaan veel beter omdat de vraag op de binnenlandse en buitenlandse markt hoog is. We zouden echter liever zien dat gouden uien een nicheproduct blijven.""Ons product is nu bij een paar winkelketens verkrijgbaar, mede dankzij een contactpersoon die traditionele Italiaanse producten selecteert voor de versproductafdelingen."

Tegenwoordig zijn de consumenten veel beter geïnformeerd. "Dit geldt voor zowel verse als verwerkte producten waarvan de laatste ook de traditie weerspiegelen. Bij Cibus hebben we bijvoorbeeld La Genovese gelanceerd, de vegetarische versie van een Napolitaanse pastasaus bereid met ui, selderij en wortels."

Contact:
Nicola Barbato
Gaia società semplice agricola
Via Ospedale 4
83025 Montoro AV
Cell.: (+39) 347 3694056
Web: www.agricolagaia.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven