Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Turkse druiventelers vieren betere relatie Rusland

Ook Cyprus stemt tegen sancties

Binnen de EU wordt het kamp tegen de sancties steeds groter. Ook Cyprus voegt zich openlijk bij de tegenstanders. Poetin besprak de situatie in Oekraïne met Hollande en Merkel. Turkse druiventelers vierden de verbeterde relatie met Rusland en de Russische regering blijft positief over zelfvoorziening.

Ook Cyprus stemt tegen sancties

Hoewel de EU de sancties tegen Rusland verlengde, brokkelt de steun voor de sancties steeds verder af. Vorige week stemde het Cypriotische parlement over een resolutie. Een ruime meerderheid is voor afschaffen van de sancties. Ook pleiten de parlementariërs om te onderzoeken onder welke condities Rusland de boycot van Cypriotische producten wil opheffen. Met deze uitslag voegt Cyprus zich bij Frankrijk, waar de senaat ook tegen de sancties stemde, een aantal Italiaanse regio's, die zich in stemmingen ook tegen de sancties keerden en Slowakije dat het debat op Europees niveau op de agenda wil zetten.

Poetin belt Merkel en Hollande
De Russische president Poetin sprak in een telefoongesprek met de Franse president Hollande en de Duitse bondskanselier Merkel zijn zorgen uit over het oplaaiende geweld in Oost-Oekraïne. De drie landen zijn het er over eens dat zwaar militair materieel uit de conflictzone verwijderd moet worden. Rusland waarschuwde dat Oekraïne een nieuw offensief zou voorbereiden. Het land zou de troepenmacht aan de frontlinie vergroten. Aan de andere kant waarschuwt Oekraïne dat de separatisten een nieuw offensief voorbereiden.Turkse druiventelers vieren betere relatie Rusland
In het Turkse district Sarigol, provincie Manisa, vierden druiventelers de betere relatie met Rusland. De Russische boycot trof de druivensector vorig jaar, daardoor heerste er pessimisme onder de telers. Sinds de Turkse relatie met Rusland verbeterd zien de telers de toekomst weer optimistischer tegemoet. Daarom vierden ze de betere relatie met fluiten en trommels. De telers hopen dat de positieve stappen die gezet zijn, de schade onder de telers zal compenseren.

Moskou verwacht 1.000 ton aardbeien
Telers in de regio Moskou verwachten dit seizoen 1.000 ton aardbeien te oogsten. Vorig jaar werd er 844 ton geoogst van 121 hectare. Dit jaar is het areaal met 13 hectare gegroeid. Volgens berichten in de Russische media ontwikkeld de tuinbouwsector rond de hoofdstad zich snel dankzij de overheidssteun. Volgens de statistieken van de Russische regering is er tot juli 363.000 ton kasgroenten geoogst, waarvan 278.000 ton komkommers en 75.000 ton tomaten.

Rusland zelfvoorzienend
De Russische landbouw heeft zich zo ontwikkeld dat het niveau bereikt is waarop het land zelfvoorzienend kan zijn, dat betoogde de Russische premier Medvedev. De premier sprak op een partijcongres van zijn partij United Russia.

Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven