Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AB Agronomy, Verenigd Koninkrijk

Bayers 'Infinito' nu ook voor uien en prei

'Infinito' van Bayer mag nu worden gebruikt op meerdere lookgewassen. Het Chemicals Regulation Directorate (CRD) heeft hier namelijk een EAMU (toelatingsuitbreiding voor beperkt gebruik) voor uitgegeven. Hiervóór mocht Infinito namelijk uitsluitend ingezet worden op uien tegen valse meeldauw. Het gebruik is nu uitgebreid naar bosuien, knoflook en prei en voor laatstgenoemde ook in het geval van de papiervlekkenziekte.

Volgens Andy Richardson van AB Agronomy is Infinito in uienprogramma's succesvol gebleken: "Telers worstelen met de papiervlekkenziekte op hun preien. Vorige winter was de situatie ongewoon ernstig voor uien als gevolg van de uitzonderlijk milde en natte omstandigheden."

"Voorafgaand aan deze EAMU hadden preientelers slechts twee producten tot hun beschikking en dus is het toevoegen van Infinito aan hun arsenaal een grote hulp. Ook voor telers van bosuien waren de opties tegen valse meeldauw zeer beperkt. Jammer is alleen dat de nieuwe EAMU slechts één aanvraag per gewas toestaat", besluit Richardson.

Publicatiedatum: