Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

OTA en Tomra demonstreren sorteerder voor voorschoning

Maandag 11 juli heeft Onion Tech Alliance (OTA) in combinatie met Tomra Sorting Solutions na een maand testen een demonstratie gehouden met Tomra's robuuste en hoge capaciteit voorsorteerder. De demonstratie vond plaats bij Jonika in Oostdijk. In een doorlopend programma konden geïnteresseerden de machine draaiend bekijken en hun vragen stellen. Mensen van OTA en Tomra stonden de bezoekers te woord.
 

Maurice Nieuwenhuijse, Diederick Kloppenburg, Wim de Rijder, Jaap Nieuwenhuijse, Jan van de Wolfshaar, Alain de Puydt

Tijdens de demonstratie konden bezoekers in een ontspannen sfeer discussiëren over de machine en de mogelijkheden die hij biedt. Namens Tomra gaven Alain de Puydt en Jan van de Wolfshaar uitleg over de werking en ontwikkeling van de machine. Tevens konden uienverwerkers hun ervaringen delen. Voor OTA was de middag een goede gelegenheid om de technologie te bespreken. Op die manier kon ook een stuk extra informatie en service naar uienland toe geleverd worden.
"We zien deze sorteermachine dan ook als een voorsortering in het hele uiensorteerproces" vertelt Wim de Rijder, het is namelijk belangrijk om de stenen, kluiten en vreemde materialen (zoals: glas, plastic, metaal, loof, rubber etc.) al in een vroeg stadium uit het sorteerproces te halen, dit voorkomt beschadiging aan de uien maar ook aan de gehele installatie.

Alain de Puydt vertelt over de sorteerder: "De machine van Tomra is vooral geschikt voor de voorsortering. Met een hoge capaciteit van 70 ton per uur afhankelijk van de gekozen breedte, waarbij stenen, kluiten en vreemde materialen uit de stroom gehaald kunnen worden. Waar de machine zich echter in de markt op onderscheidt is het kunnen uitsorteren van niet organische materialen als glas, plastic, metaal, rubber etc. hierbij is het exclusieve geïntegreerde systeem van Modesta onmisbaar.
 


Tijdens de demonstratie kwam de vraag van uienverwerkers of het ook mogelijk was om een kist met kluiten en drielingen te sorteren, nadat er een aantal kisten gehaald waren zijn deze over de machine gegaan waarbij een bijzonder positief resultaat gehaald werd. Een andere vraag vanuit de uiensector was of we ook al rotte uien eruit kunnen halen, uit testen hiermee blijkt dat er wel positievere resultaten te behalen zijn, maar we willen eerst zelf nog kijken welke garanties we kunnen bieden naar de sector zodat we geen verkeerde verwachtingen zullen wekken.

De integratie van deze uienvoorsorteermachine zal wereldwijd volledig verzorgt worden door leden van Onion Tech Alliance in nauwe samenwerking met Tomra sorting solutions.

"We zijn erg tevreden met de opkomst die er is", vertelt Wim de Rijder. "Voor ons is dit een goed moment om weer even bij te praten met de sector. We willen als OTA altijd bovenop de vragen en behoeften in de markt zitten. Het testen en volgen van deze machine draagt daar zeker aan bij."
 
Voor meer informatie:
wim@qreenno.com
www.oniontechalliance.com/nl/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven