Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: marktrapport groenten en fruit

Oostenrijkse fruitoogst 2016
De actuele ramingen van Statistik Austria bevestigen de bestaande prognoses. Wat betreft de steenfruitteelt wordt er uitgegaan van een sterke oogstdaling. Zo bedroeg de abrikozenoogst in deelstaat Niederösterreich slechts 30 procent van de oogst van vorig jaar. Voor Oberösterreich wordt zelfs een totale oogstuitval voor mogelijk gehouden. Voor Burgenland zijn de prognoses nog relatief goed, waarbij de oogst echter ook hier 45 procent kleiner uit kan vallen dan vorig jaar. De kersen- en morellenoogst in Niederösterreich zou uit kunnen komen op slechts één derde van de oogst van 2015. In Burgenland zou de oogst 45 procent kleiner uit kunnen vallen, en in Oberösterreich wordt ook bij deze productiegroep op een vrijwel complete oogstuitval gerekend. Vergeleken bij de overige steenfruitsoorten zou de pruimenoogst in Niederösterreich nog relatief goed uit kunnen vallen. De oogst zal waarschijnlijk één derde kleiner uitvallen dan vorig jaar. Voor Tirol gaat men uit van een iets meer dan 60 procent kleinere oogst.



Uien en aardappelen - Niederösterreich
De uienprijzen zijn sterk gecorrigeerd en de markt wacht op een stabilisering van de prijzen. De markt is goed voorzien van producten uit eigen land en door het lage prijsniveau maakte de export naar Oost-Europa een opleving door. De situatie op de Oostenrijkse aardappelmarkt is daarentegen rustig en stabiel. Het aanbod stijgt licht en kan goed via de levensmiddelenhandel worden verkocht. Bij aardappelen wordt er bedrijvig aan de vroege aardappeloogst gewerkt. De markt is goed van aardappelen voorzien en ook hier vertonen de prijzen net als bij de uien een tendens naar beneden. Vanwege de vakantieperiode ontbreekt het een beetje aan vraag, maar met de overgang naar aansluitende rassen die na de vroege aardappelen worden geoogst moet er weer stabilisatie van de markt en een stabiele prijsvorming mogelijk zijn.

Klik hier voor het volledige marktrapport, zesde editie.
Publicatiedatum: