Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwste generatie diesel-/LPG-heftrucks

Jungheinrich pakt uit tijdens AgroTechniek Holland

Jungheinrich pakt tijdens AgroTechniek Holland (7 tot en met 10 september, Biddinghuizen) uit met bijna het complete gamma heftrucks. De fabrikant, die rechtstreeks aan gebruikers verkoopt, toont zowel haar nieuwste generatie diesel- en LPG-heftrucks, als elektrische heftrucks en ook refurbished occasions.
 
De refurbished Jungheinrich heftrucks zijn een kwalitatief alternatief voor een nieuwe heftruck van een budgetmerk. Gebruikers krijgen voor eenzelfde prijs Duitse A-kwaliteit en meer gebruikscomfort. De heftrucks worden door de fabrikant zo grondig 'refurbished', dat ze technisch en optisch weer als nieuw zijn.
 
Tijdens het refubish-proces vervangt Jungheinrich alle veiligheidsrelevante onderdelen. Andere onderdelen worden vervangen of gereviseerd, zodat de heftruck als nieuw aanvoelt. Jungheinrich spreekt van een vijf sterren kwaliteit. De heftruck krijgt uitgebreide garantie en is in een dusdanig goede staat, dat ook lease mogelijk is.
 
Het bedrijf biedt zowel diesel- en LPG-, als elektrische vorkheftrucks aan. De refurbished trucks zijn te bekijken op het 'Zo goed als nieuw Paviljoen' van AgroTechniek.
 


Nieuwste generatie diesel-/LPG-heftrucks
Op de stand van Jungheinrich (veld D, standnr. 6.10) is veel aandacht voor de nieuwste generatie diesel- en LPG-heftrucks. De modelrange heeft een conventionele koppelomvormer ('automaat') en is volledig gericht op robuustheid en betrouwbaarheid. De heftrucks zijn daardoor geschikt voor lange, intensieve werkdagen.
 
De heftrucks zijn bijzonder makkelijk te onderhouden. Dankzij uitneembare zijdelen en een wijd openende motorkap, heeft de gebruiker ongehinderd toegang tot de motorruimte. De lamellenrem is onderhoudsvrij.
 
Een nieuwe generatie motoren verlaagt de uitlaatemissies. Ook hydrostatische uitvoeringen behoren tot de mogelijkheden.
 
Elektrische heftrucks met grotere lastzwaartepuntafstand
Bij de elektrische heftrucks trekken de EFG S30 en S50 alle aandacht. Deze machines hebben capaciteiten van respectievelijk 3 en 5 ton bij een verlengde lastzwaartepuntafstand van 600 mm. De compacte modellen zijn daarmee al direct geschikt voor bijvoorbeeld een kistenkantelaar. Een grotere 3,5- of 5,5-tonner is niet meer nodig. De S-series zijn in de aanschaf ook nog eens iets voordeliger dan die grotere machine met een normale lastzwaartepuntafstand.
 
De elektrische S-series hebben een verzwaarde stuur- en/of aandrijfas die bestand is tegen grotere belastingen. Ook krijgen ze grotere wielen dan conventionele modellen.
 
Om de performance verder af te stemmen op de omstandigheden, biedt Jungheinrich twee uitvoeringen. De Efficiency-uitvoering draait om het meest gunstige energieverbruik tegen een uitstekende productiviteit. De elektrische heftruck werkt langer met één acculading en dat bespaart kostbare investeringen in bijvoorbeeld wisselaccu's.
 
Wordt regelmatig tot grotere hoogtes geheven of is sprake van lange rijafstanden, dan haalt Drive & Lift Plus het maximale uit de heftruck. Die uitvoering zorgt voor zeer krachtige acceleratie, tot 18,8% hogere rijsnelheden en tot 14,8% hogere hefsnelheden. Met vijf individueel instelbare programma's zijn accelereer-, rem- en hefkracht van beide uitvoeringen verder te verfijnen.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven