Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Panama: Boetes op importuien

Panama's National Customs Authority (ANA) meldde dat bedrijven die tegen lage prijzen uien uit Peru, Nederland en de VS importeren om belastingen te vermijden, zullen worden bestraft met boetes oplopend tot een half miljoen dollar. Het douane-agentschap ontdekte de onregelmatigheid bij een aantal bedrijven na een onderzoek met meer dan vijftien audits.

Meerdere ondernemingen probeerden hun fiscale verplichtingen te omzeilen door dit product, dat in het land duurder en schaars is geworden, te onderfactureren. Volgens ANA directeur Jose Gomez bevinden de onderzoeken zich in het aanhoudingsstadium. Een aantal van de bedrijven zullen worden bestraft met maximaal een half miljoen dollar. Anderen krijgen tussen de 10.000 en 20.000 dollar aan hun broek. Deze bedragen omvatten wat de staat als gevolg van de fraude niet heeft ontvangen plus een boete wegens belastingontduiking.

Volgens Gomez kan er een grotere controle op de uien uit de VS en Nederland worden uitgeoefend via de handelsovereenkomsten tussen Panama en deze landen. Ondertussen verwacht Panama de communicatie met Peru – waarmee het een bilateraal vrijhandelsverdrag heeft – te herstellen om de samenwerking tussen beide landen te verbeteren.

De kwestie werd besproken tijdens een bijeenkomst van Gomez met de Panamese minister van Landbouwontwikkeling en vertegenwoordigers van de Vereniging van producenten van de Hooglanden.


Bron: EFE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven