Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zonder overmatige warmte, groeien de uien in Idaho goed

Nu de uienoogst in Idaho nadert, zien de telers maten die groter zijn dan die van vorig jaar. "Het warme weer vorig jaar verhinderde de uien groter te groeien. En in de zomer daarvoor vertraagde regen de oogst," zegt John Vlahandreas van Wada Farms Marketing.

"Dit jaar hadden we een goed groeiseizoen. We houden onze vingers gekruist opdat we geen hagel of regenbuien krijgen want de uien zijn prachtig nu." Hij constateerde een opleving in areaal hoewel de opbrengst iets lager lag dan vorig jaar. Wada Farms oogst momenteel voornamelijk Spaanse gele uien en Vlahandreas verwacht dat de oogst doorloopt tot eind september.

"We verzenden direct omdat de smaak van de uien op dit moment mild is, bijna zoet. Het wordt beschreven als Spaans zoet vanwege de smaak. Uien kunnen verder in het seizoen bitter worden van smaak," zegt Vlahandreas.

De prijzen waren goed in het begin van het seizoen. Op 15 augustus lag de prijs voor een zak van 9 kg super grote Spaanse gele uien uit Idaho en Oregon tussen de 8,87 euro en 10,65 euro.

"Een sterke exportvraag houdt de mannen in Washington bezig en dwingt kopers naar Idaho uit te wijken," zegt Vlahandreas. "De prijzen zijn redelijk op dit moment, maar ik verwacht dat daar verandering in komt wanneer meer producenten op de markt komen en wij meer productie draaien."

Voor meer informatie:
John Vlahandreas
Wada Farms Marketing
+1 503 362 9900

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven