Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verslag veldbijeenkomst met ontbijt

Op woensdag 10 augustus heeft De Groot en Slot i.s.m. Guido Schriever van Agro-Sud in Riemst (BE) een veldbijeenkomst georganiseerd op het demoveld met zaaiuien.



Vanwege het wisselvallige weer en de graanoogst werd gekozen om een ochtendbijeenkomst in het veld te doen. Om 8.30 uur kregen bezoekers een ontbijt in het veld. De telers werden verwelkomd met heerlijke belegde broodjes, gebakken eieren met spek en verse koffie. Er werd duidelijk genoten van dit stevige ontbijt. Na het ontbijt is de groep het veld in gegaan om uitleg te geven bij de rassen. Er was duidelijk veel belangstelling voor de vroege rassen zoals Hybing en Hybound. Ook was er veel interesse in het ras Hystore. Deze blinkt uit vanwege zijn sterke wortelgestel gecombineerd met de kwaliteit voor lange bewaring. Ook het nieuwe ras Hyway is een mooie aanvulling op het assortiment. Dit ras is met name geschikt voor deze regio omdat er niet bij iedereen de mogelijkheid is om te beregenen. Sommige telers in deze regio telen al rode uien. Maar er zijn ook veel telers die rode uien willen gaan telen. Vandaar dat in het demoveld ook de rode rassen Red Baron, Red Ray en Red Tide waren gezaaid. Met een opkomst van ruim 30 telers vanuit de omliggende regio was de opkomst goed en kijken we terug op een geslaagde veldbijeenkomst.

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: