Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Amerikaans uienpakstation bouwt nieuwe faciliteit

"Eerder deze maand hebben we de schop in de grond gezet voor een nieuwe faciliteit van 9.000 vierkante meter in Pasco, Washington", vertelt Marsha Verwiebe van Volm Companies. Op woensdag 10 augustus werd de start van de bouw officieel ingeluid. Volm levert de AGF-sector zowel apparatuur- als verpakkingsoplossingen. Bij de nieuwe faciliteit zullen verpakkingen worden geproduceerd voor aardappel- en uienbedrijven in het noordwesten. Daarnaast slaat het verpakkingsapparatuur en onderdelen op.


De ceremonie voor de start van de bouw

Aardappelen en uien
De aardappel en ui zijn de twee belangrijkste producten voor Volm. "We produceren en distribueren bijna elk type verpakking dat gebruikt wordt in de opslag, verpakking en verscheping van verse aardappelen en uien", aldus Verwiebe. "We hebben ook het meest complete assortiment weegschalen en zakkenapparatuur." Vanuit Pasco worden alle westelijke staten bediend, waaronder Washington, Oregon, California en de West-Canadese provincies.

Groei door behoefte aan automatisering
In 2007 verwierf Volm een bedrijf dat verpakkingen levert, gelegen in Pasco. Met de expertise van Volm in zelf-vervaardigende verpakkingsproducten, was het bedrijf in staat de uien- en aardappelentelers en verladers uit het gebied te voorzien van meer oplossingen. "We onderscheiden onszelf doordat we zowel apparatuur als verpakkingen aanbieden", vertelde Verwiebe. "De behoefte aan automatisering in de behandeling, verpakking en verzending van verse producten heeft onze groei gedreven."


Volledig geautomatiseerd systeem dat uienzakken vult

Voorzitter en CEO Daniel Mueller: "Door de uitbreiding is de hoofdfaciliteit nu te klein, wat ons dwingt onze voorraad in andere centra op te slaan. Ons doel is de meest gewaardeerde partner voor onze klanten te worden, en deze nieuwe faciliteit zal ons helpen efficiƫnter aan de dagelijkse servicebehoeften te voldoen, vanuit een centrale locatie. Ook kunnen we zo beter tegemoet komen aan de toenemende eisen omtrent voedselveiligheid van onze klanten.

Het nieuwe distributiecentrum zal op minder dan 3 kilometer van de bestaande locatie worden gevestigd. De bouw zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 voltooid zijn.

Voor meer informatie:
Marsha Verwiebe
Volm Companies 
Tel: 715.627.4826 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven