Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

25 september

Markt van 1001 Smaken op Food Center Amsterdam

Op 25 september opent het Food Center Amsterdam (FCA) aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam haar poorten. Een unieke gelegenheid om, inmiddels traditioneel eenmaal per jaar, de groothandelsmarkt als particulier te bezoeken.
Op deze gezellige dag valt er van alles te zien, proeven, ontdekken en beleven. Bij de ruim 100 kramen kunnen bijzondere en smakelijke producten tegen groothandelsprijzen gekocht worden. Gedurende de dag wordt er een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Zoals de wedstrijd 'De Telegraaf Gouden gehaktbal': de strijd om de lekkerste gehaktbal van Nederland, optredens van o.a. het Kapiteinskoor en een groot aantal kinderactiviteiten.Dit jaar staat de Markt van 1001 smaken in het teken van kennis en smaak. Op het grote podium zullen productdemonstraties plaatsvinden als het uitbenen en verwerken van een wild zwijn en het verwerken van wild. Ook aan de kramen vertellen de ondernemers u graag meer over de achtergrond van hun bijzondere en ambachtelijke producten In de stand van het Marktkwartier informeren Ballast Nedam en VolkerWessels Vastgoed u over hun plannen voor het nieuwe Foodcenter en de nieuwe woonwijk (Marktkwartier).

In samenwerking met de Amsterdamse Kookboekhandel zullen er een aantal kookboeken schrijvers aanwezig zijn die ter plekke hun boeken signeren en u graag hun visie op koken toelichten. Wie dat zijn houden we nu nog even geheim.
Haal uw oude familierecept uit de la en doe mee aan "De Telegraaf Gouden gehaktbal" wedstrijd. Dit is een wedstrijd waarbij ieder jaar de lekkerste gehaktbal van Nederland door een professionele jury onder voorzitterschap van culinair Journalist van de Telegraaf, Felix Wilbrink wordt gekozen. Deelname (alleen voor particulieren) is heel simpel. U hoeft zich alleen maar aan te melden en op 25 september 4 gehaktballen in te leveren op de Markt van 1001 smaken. Stuur een mailtje naar goudengehaktbal@gmail.com en u ontvangt per omgaande de spelregels. Winnen? Een serieuze en officiële gouden-, zilveren-, of bronzengehaktbalbeker, een mand met de mooiste delicatessen van het Foodcenter en natuurlijk de eeuwige roem.

Het Foodcenter Amsterdam, voorheen beter bekend als de Centrale Markthallen, is dé groothandelsmarkt in food voor Groot Amsterdam. Detaillisten, supermarkten, restaurateurs, zorginstellingen en andere foodspecialisten komen dagelijks naar het FCA vanwege het grote en veelzijdige aanbod aan verse producten. Vlees, wild en gevogelte, vis, aardappelen, groenten en fruit en algemene levensmiddelen uit binnen- en buitenland worden hier dagelijks verhandeld.

In 2015 hebben ruim 6000 bezoekers zelf ervaren wat het FCA allemaal te bieden heeft. Dit jaar wordt de Markt van 1001 Smaken gehouden op zondag 25 september van 11.00 tot 17.00 uur in de historische Centrale Markthal; een Rijksmonument. Overdekt, dus altijd droog.

Voor meer informatie:
www.foodcenter.nl
www.facebook.com/marktvan1001smaken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven