Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India wil 300 nieuwe uienbewaarloodsen

Het staatsbestuur van Indore heeft besloten om dit jaar 300 opslagruimtes voor uien te bouwen, nadat enorme hoeveelheden uien beschadigd waren door het gebrek aan bewaring. De overheid zal een subsidie uitkeren van €2330 aan ieder die een opslagruimte gaat bouwen. Deze ruimtes hebben een inhoud van ongeveer 50 ton. 

DR Jatav, plaatsvervangend directeur van het tuinbouw departement van Indore: "De kosten van de bouw van deze opslagruimtes - 20 meter lang en 5 meter breed - zullen rond de €5000 liggen. We willen ongeveer 300 opslagruimtes bouwen in het district om de uien op te kunnen slaan. 

Eerder in juni moest de overheid voor €0,08 per kilo uien inkopen om een enorme afname in prijzen tegen te gaan door te groot aanbod. Maar omdat zij de grote voorraad uien niet konden opslaan, was er een schade van duizenden euro's. 

Het tuinbouw departement heeft ongeveer 200 aanvragen gekregen om bewaringsruimtes in o.a. Indore, Sanwer, Depalpur en Ambedkar te bouwen maar het bouwen is nog maar gestart voor 15 faciliteiten. 

Jatav: "Het werk aan de bouw van opslagruimtes was vertraagd door regen, en enkele telers hadden financiële problemen. Het kost ongeveer een maand om een opslagruimte te bouwen."

Om de huidige voorraad kwijt te raken, verkoopt de overheid de uien bijna gratis. 
Ongeveer 6.700.000 kilo aan uien worden zo verkocht. Maar het grootste deel van de uien waren al beschadigd door moessonregens en het gebrek aan bewaringsruimte. 

Volgens experts wordt ongeveer 20% van voedsel verspild in de productieketen tijdens het transport van de teler naar de consument. 


Source: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven