Panama: Uientelers Nata leren nieuwe techniek: 'Cladding'

Uienproducenten uit Nata, in de provincie Cocle, zullen getraind gaan worden in het gebruik van een nieuwe technologie voor de uienteelt. Deze techniek wordt "cladding" genoemd. Letterlijk vertaald is dit bekleding. Deze techniek zorgt ervoor dat het product langer goed blijft en wordt het oogstgebied winstgevender.

De training is onderdeel van de landbouwconferentie, die gehouden wordt door de Agricultural Development Bank (BDA) in de verschillende regio's van het land waar uien geteeld worden. De training zal plaatsvinden op 21 september. Volgens de manager van de BDA, Ricardo Solis, zorgt deze techniek ervoor dat telers de kwaliteit van de ui kunnen meten. Deze kwaliteit is hoger dan die van uien die buiten geteeld worden. 

De "cladding" techniek, die al succesvol is toegepast in landen zoals Costa Rica en Guatemala, houdt in dat een lang plastic vlies gemaakt van polyethyleen over de velden met uien geplaatst wordt. Volgens de BDA zal deze techniek ervoor zorgen dat de uien beter tegen vochtigheid kunnen tijdens het regenseizoen. "Cladding" zorgt voor een broeikaseffect. Het onderdrukt de groei van onkruid, verhindert de doorgang van licht en zorgt voor een afname in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor het gewas.

Source: laestrella.com.pa

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven