Chinese knoflookprijzen zullen naar verwachting dalen

"Het knoflookseizoen begon met hoge prijzen en tot nu toe zijn ze sterk gebleven. De knoflook, die in juni en juli werd geoogst, is naar de koelopslag gebracht. Na het herfst festival, half september gehouden, daalt de knoflookprijs meestal. Tegen die tijd zal de meeste knoflook in de koelopslag zitten en dan kan het niet langer worden gebruikt voor de verwerking", vertelt David Lee, manager van Jining Rich Farmer International Trade.

Gember
"De Chinese gember heeft op de internationale markt anders gepresteerd dan de knoflook. De nieuwe gember zal in oktober worden geoogst. Onze voorlopige marktbevindingen laten zien dat aan het begin van komend seizoen de gemberprijzen hoger zouden starten dan vorig jaar. Gedeeltelijk omdat de kwaliteit van Weihai-gember naar verwachting beter zal zijn en gedeeltelijk omdat er in andere delen van Shandong minder regen is gevallen, wat de totale opbrengst kan verlagen."

"We specialiseren ons in verse knoflook en in gemberexport. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Jining, het hart van de Chinese knoflookproductie. We hebben een lange historie aan exportervaring en een stabiel overzees klantenbestand. Onze belangrijkste exportmarkten zijn de Verenigde Staten, het Midden-Oosten (voornamelijk Koeweit) en Afrika. We exporteren ook naar Europa hoewel het proces daarnaartoe relatief complex is."Areaal in Shanxi
"Om de productkwaliteit en prijs te controleren, hebben we een nieuwe plantstrategie ingevoerd. In de provincie Shanxi hebben we een areaal van 35 hectare, waarvandaan we knoflook naar Jining zenden voor de verwerking en verpakking. Dit proces verlaagt onze productiekosten, wat onze klanten ten goede komt. De plant- en verwerkingstechnologie├źn van China kunnen worden verbeterd, maar een groot voordeel is de lage arbeidskosten. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van deze markt."Voor meer informatie:

Mr. David Lee (manager)
Jining Rich Farmer International Trade
www.chinarichfarmer.com
Tel: +86 8615853782091
E-mail: info@chinarichfarmer.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven