Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In 2020 wil Rusland uitsluitend citrus en exotische AGF importeren

Rusland wil tegen 2020 zelfvoorzienend zijn voor de voornaamste voedingscategorieën waarna het uitsluitend nog citrus en exotische AGF zal importeren, zo luidt een verklaring van de Russische staatssecretaris van Landbouw, Yevgeny Gromyko.

"Tegen het jaar 2020 zal Rusland nagenoeg zelfvoorzienend zijn voor voedingsmiddelen zoals melk, vlees en groenten. De import zal dan beperkt blijven tot producen zoals citrus en exotisch fruit, die wij zelf niet kunnen produceren," legt Gromyko uit.
Tijdens een landbouwtop van de BRIC-landen, benadrukte Gromyko het feit dat de BRIC-landen over grote hoeveelheden middelen beschikken en samen de voornaamste leveranciers van agrarische producten op de wereldmarkt zijn. In het kader hiervan wees Gromyko op de potentiële mogelijkheden van onderlinge samenwerking, waar Rusland maximaal aan bij wil dragen.

Momenteel voorziet Rusland in zijn eigen graan en de meeste vleessoorten. Het land is er eveneens in geslaagd zijn groentenproductie sterk te verbeteren.
Publicatiedatum: