Nieuw veredelingscentrum uien van De Groot en Slot

Afgelopen april zat veredelingsbedrijf De Groot en Slot nog in een oud pand in Broek op Langedijk. Een compleet nieuw veredelingscentrum werd gisteren op dezelfde plek officieel geopend.

Na de viering van het zestigjarig bestaan in 2015 volgde in 2016 weer een belangrijke mijlpaal. Op 27 september werd het nieuwe Veredelingscentrum geopend. Voor de bouw was weinig tijd. Begin april begon de sloop van het oude gebouw en op 28 april werd de eerste paal geslagen. Tijdens de zomer is dus hard doorgewerkt. Met deze nieuwe en moderne faciliteiten heeft De Groot en Slot een goede uitgangspositie gecreëerd om ook in de komende jaren nieuwe, succesvolle uien- en sjalottenrassen te ontwikkelen.

De Groot en Slot richt zich wereldwijd als specialist voor 100% op de veredeling van uien en sjalotten. Het hebben van deze volledige aandacht, een goed kennisnetwerk en uitstekende faciliteiten is een randvoorwaarde voor succes. Niet alleen op de korte, maar vooral ook op de langere termijn. Het creëren van een succesvol nieuw ras duurt immers al gauw zo'n 10 tot 15 jaar.


Klik hier voor een impressie van de sloop- en bouwwerkzaamheden.

De nieuwbouw past dus naadloos in de strategie van De Groot en Slot. Veredelingsmateriaal dat wereldwijd van de proefvelden naar Broek op Langedijk komt, wordt in het nieuwe veredelingscentrum opgeslagen. Hiervoor staan 40 droogwanden ter beschikking, die afzonderlijk en volledig geautomatiseerd zorgen dat het product geconditioneerd wordt. Na droging en opslag worden de producten verder verwerkt en beoordeeld. Hierbij maken we gebruik van een grote nieuwe demonstratieruimte. In het nieuwe veredelingscentrum is meer ruimte voor onderzoek. Droog- en bewaarproeven kunnen gedaan worden. Maar ook innovaties op het gebied van ziekteresistentie.

Bij de bouw van het Veredelingscentrum zijn logistieke- en efficiëntieverbeteringen doorgevoerd en is rekening gehouden met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een groot deel van de energiebehoefte wordt opgewekt door zonnepanelen en alle ruimten zijn voorzien van led armaturen, rekening houdend met de hoge specifieke lichteisen voor de diverse processen. De verwerkingsruimten zijn bovendien voorzien van ramen, lichtkoepels en nieuwe afzuiginstallaties. Zo kunnen medewerkers onder ideale omstandigheden de werkzaamheden uitvoeren.

Toekomst
Met het nieuwe veredelingscentrum is De Groot en Slot klaar voor de toekomst, waarbij vastgehouden wordt aan de belangrijke uitgangspunten van het bedrijf:
- Aandacht voor en focus op innovatie en R&D
- Intensieve samenwerking met partners in de keten
- Het aanbieden van een breed assortiment (van de noord- tot de zuidpool)
- Deskundig teeltadvies en begeleiding

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven