Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer Oekraïense producten voor Indonesië

Turkse exporteurs blij met einde boycot

Turkse citrus telers zijn blij met de officiële afkondiging van Rusland dat de boycot op het fruit wordt opgeheven. Oktober, november en december zijn de topmaanden voor de Turkse citrusexport. De grootste effecten van de maatregel worden echter in 2017 verwacht.

Meer Oekraïense producten voor Indonesië

Oekraïne en Indonesië zijn overeen gekomen dat de lijst met exportproducten uitgebreid zal worden. Voorheen was het voor Oekraïense exporteurs alleen toegestaan om graan en appelen te exporteren. Met de nieuwe overeenkomst zijn naast een aantal granen ook kersen, uien, knoflook, aardappelen en peen toegestaan. Om de producten te mogen exporteren is wel een certificaat nodig dat de kwaliteit er van waarborgt.

Moldavië exporteert meer

De export van Moldavië naar Rusland is dit jaar flink gestegen, meldt Fruit-Inform. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is de handel met 21% gestegen. Belangrijkste bijdrage daaraan komt van de export van Moldavische appelen, peren, kweeperen, abrikozen, pruimen en kersen, die een groei lieten zien van 27%.


Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.
Publicatiedatum: