Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigd Koninkrijk en China sluiten luchtvrachtovereenkomst

Het Verenigd Koninkrijk en China gaan nauwer samenwerken op het gebied van luchtvrachttransport. Ze zijn namelijk overeengekomen een onbeperkt aantal luchtvrachtverbindingen toe te staan en verdubbelen hiermee het aantal vluchten tussen de beide landen naar 100 per week.

Ook het aantal bestemmingen wordt uitgebreid, waardoor er verbindingen ontstaan tussen ieder punt in het Verenigd Koninkrijk en China. In juni van dit jaar had de luchthaven van Manchester de primeur door als eerste te starten met een rechtstreekse vlucht naar Beijing. Britisch Airways, Virgin Atlantic, China Eastern, Air China en China Sothern vliegen momenteel op Shanghai en Beijing vanaf het Londense vliegveld Heathrow, dat kampt met een beperkte capaciteit. Southern China is vorig jaar gestart met een tweewekelijks B777-vrachtverbinding tussen Londen Stansted en Guangzhou.

Ter vergelijking, Nederland vliegt op zes Chinese steden vanaf de luchthaven Schiphol met vijf landingsbanen. In Duitsland ging de luchthaven van Frankfurt vorige week een overeenkomst aan met de luchthaven Beijing Capital International Airport om het aantal vluchten van en naar Beijing te vergroten. 

Lord Ahmad, de Britse minister van Transport, legt uit dat het belangrijk is om na de Brexit de handelsbetrekkingen met grote markten zoals China te verbeteren om de export en het toerisme te bevorderen, zodat er banen gecreĆ«erd worden en de binnenlandse economie versterkt wordt. 

Brexit-voorstander en staatssecretaris Chris Grayling vertelt dat de deal belangrijk is voor het Verenigd Koninkrijk. "Goede verbindingen met opkomende markten zoals China zijn voor ons land van vitaal belang om onze positie op de wereldmarkt te handhaven." Hij voegt er aan toe dat luchtvaartmaatschappijen zelf mogen bepalen in hoeverre zij van deze nieuwe mogelijkheden gebruik willen maken.

Bron: freightweek.org
Publicatiedatum: