Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Voedsel en gezondheid centraal op Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week 2016 officieel geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam heeft Dutch Agri Food Week 2016 geopend. Samen met kinderen en sprookjesbosbewoners van attractiepark De Efteling liet hij zien dat gezond eten ook fun kan zijn door het aannemen van een Gulle knapzak vol groentefriet, bietenburger en zwarte rijst-popcorn. De opening van Dutch Agri Food Week vond plaats op de Food Valley Expo in Arnhem.

Staatssecretaris van Dam: "De Nederlandse agrifoodsector staat internationaal bekend als innovatief en efficiënt. Met de toepassing van de nieuwste innovaties uit de hightech en ICT kunnen we die positie verder versterken. Dat draagt bij aan de wereldwijde opgave om genoeg eten te produceren op een duurzame manier, en biedt ook kansen voor onze export. Tijdens Dutch Agri Food Week komt dit allemaal samen."

Voedsel en gezondheid
Het thema van deze tweede editie van Dutch Agri Food Week is voedsel en gezondheid. Nederland werkt hard aan allerlei innovaties waardoor mensen overal ter wereld langer zullen leven en gezonder en fitter door het leven gaan. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van gewassen met extra eiwitten en vitaminen, maaltijden met minder zout en meer smaak en personalized nutrition om fit te blijven of sneller beter te worden.

Elies Lemkes-Straver, namens Dutch Agri Food Week: "Plezier en gezond eten horen bij elkaar. We werken met een heleboel organisaties, kennisinstellingen en bedrijven aan een gezonde toekomst. Er wordt in Nederland veel onderzoek gedaan naar voeding en gezondheid en we krijgen daar steeds meer inzicht in. Dutch Agri Food week laat mensen kennis maken met hun voedsel. Deze openheid is zeer belangrijk; mensen willen weten hoe hun eten gemaakt wordt, wat de impact is op de aarde, de dieren en de gezondheid van onze kinderen. Iedereen kan kennis maken met ons voedsel. Behalve deze maatschappelijke relevantie is de economische kracht van de sector groot. Wat betreft omzet, toegevoegde waarde, productie en werkgelegenheid is de agrifood-sector de grootste sector van Nederland. Dit alles willen we laten zien tijdens Dutch Agri Food Week".

Over Dutch Agri Food Week
Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Het doel van de week is innovatie versterken, kennis delen en contact met de samenleving vergroten.

Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Met meer dan 100 evenementen is de editie van 2016 is ruim drie keer zo groot als in 2015. Er is groot enthousiasme bij boeren, tuinders, wetenschappers en industrie om de deuren open te zetten en innovaties op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en efficiëntie te delen.

Food Valley Expo
De kick-off van Dutch Agri Food Week 2016 vond plaats op de Food Valley Expo: het event voor innovators in de agrifood. Op Food Valley Expo komt men in aanraking met de laatste voedseltrends en –innovaties van zowel startups als gevestigde bedrijven. Meer dan twintig nationaliteiten waren aanwezig voor dit internationale event met workshops, topsprekers en netwerksessies over de toekomst van de food business.

De meest innovatieve foodstart-ups van Nederland kregen de mogelijkheid om te pitchen aan een expertpanel. Nochey presenteerde onder andere hun meelwormenbrownie. Koupe heeft ijs met vers fruit ontwikkeld dat zeer eiwitrijk is. Seamore maakt pasta van zeewier. Green Banana Food maakt dan weer een alternatief voor pasta gemaakt van groene bananen. De Efteling en Food for Fun van Maison van den Boer willen met hun deelname het eten van gezonde producten stimuleren en duidelijk maken dat bij fun en plezier ook gezond eten kan horen.

Voor meer informatie:
www.dutchagrifoodweek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven