totaalpakket logistiek software

J.P. Beemsterboer Food Traders aan de slag met Shipping Center Lite

Tholen - Toen Martin Prins nog actief was als forwarder verbaasde hij zich over het ontbreken van een automatiseringsoplossing die shippers, expediteurs, rederijen, luchtvrachtmaatschappijen, douanekantoren en transportbedrijven met elkaar verbindt. Daarom trok hij in 2012 zelf de stoute schoenen aan en startte hij met enkele anderen EXTRA Logistic Software. Inmiddels heeft het pakket ook de interesse van de AGF-sector getrokken en vanaf 1 september is J.P. Beemsterboer Food Traders met het pakket Shipping Center Lite aan de slag gegaan.

"Het pakket was in eerste instantie gericht op expediteurs, maar we hebben nu de Lite-variant op de markt gebracht, die beschikbaar is voor derde partijen zoals de im- en exporteurs", vertelt Martin. "Shipping Center Lite is op een innovatieve manier ontworpen en gemaakt voor en door de shipper en expediteur. Doordat Shipping Center is gemaakt in een gebruiksvriendelijke omgeving en vaste processen en methodes ondersteunt, is Shipping Center Lite makkelijk inzetbaar en via EDI te koppelen aan bestaande software voor elke expediteur en shipper.""Gebruikers kunnen een dossier opbouwen met gegevens uit entiteiten zoals de Booking, VGM Filing, Shipping Instruction, etc. Zij kunnen klanten toegang tot een account geven om altijd op de hoogte te zijn van de dossiers. Gebruikers kunnen al hun FCL-verschepingen rechtstreeks bij meer dan 30 rederijen ter wereld boeken dankzij onze koppeling met INTTRA. Onze koppeling werkt twee kanten op. Naast het versturen van een Booking ontvangt de gebruiker ook digitaal de Carrier Booking Confirmation. Het gebruik van statussen en e-mailnotificaties maakt dit proces overzichtelijk, snel en gebruiksvriendelijk. Ook de andere verschepingen kunnen verzonden worden, maar dan via een gestandaardiseerd e-mailformaat", vertelt Martin.

"Via onze koppeling met INTTRA ontvangt Shipping Center van meer dan 30 rederijen de Status Events van de verscheping. Per container wordt een geschiedenis van Status Events bijgehouden. Daarnaast worden gebruikers middels een checklist op de hoogte gehouden van mogelijke wijzigingen in de ETS en/of ETA. Klanten zijn zelf in controle om hier actie op te ondernemen, bijvoorbeeld door het versturen van een
Delay Notice", vervolgt de automatiseerder."Ook de rapportages zijn voor onze klanten interessant. Zij kunnen diverse operationele en salesrapportages met een exportfunctie naar Excel, bijvoorbeeld een rapportage van B/Ls, containervolume, ETS/ETA overzichten, etc", zegt Martin, die heilig gelooft in maatwerk. "Omdat elke onderneming anders is, moet ook het logistieke softwarepakket voor elke onderneming anders zijn. Shipping Center Lite is volledig aanpasbaar naar de wensen en eisen van de klant."

Martin is transparant over de kosten van Shipping Center Lite. "Eenmalige startkosten van 1.200 euro, aangevuld met 35 euro per gebruiker per maand en 10 euro per cliënt per gebruiker per maand. Daarbij bedragen de kosten van per VGM 0,50 euro. Maar belangrijker vind ik wat het oplevert. Ik vraag daarom altijd aan klanten wat het ze kost op op traditionele wijze of met gebruik van hun huidige softwarepakket een volledig dossier op te bouwen met entiteiten als een booking, VGM filing, shipping instruction of een delay notice én dit te verzenden naar de juiste personen? Ik garandeer ze een besparing van 25% op hun FTE!"

Voor meer informatie:
Martin Prins
EXTRA Logistic Software
Cypresbaan 25b
2908 LT Capelle aan den IJssel
Tel: +31 (0)10 340 50 60
m.prins@extralogisticsoftware.com
www.extralogisticsoftware.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven