De opbrengst was dit jaar enorm. Volgens Claudio gaat het om een gemiddelde toename van 15 tot 18 ton per hectare ten opzichte van vorig jaar. Er werd een gemiddeld volume aan herfst- en vroege gele uien geproduceerd van 60 ton per hectare en in het geval van witte uien zelfs 70 ton per hectare.
De lage consumptie heeft een negatieve invloed op de prijzen. Deze liggen nu rond de 6 tot 7 eurocent per kilo voor golden uien en rond de 12 tot 15 eurocent voor witte en rode uien. Dit is te weinig om nog met winst te kunnen draaien.
De situatie is vergelijkbaar in de rest van Europa. Ondanks dat iedereen zijn prijzen verlaagt om maar zoveel mogelijk te verkopen, blijkt er sprake te zijn van een verminderde vraag. "Er wordt wat omzet gedraaid met bepaalde Spaanse witte uien in het zuiden van Italië, maar dat is het dan wel zo'n beetje. De lage prijs van onze productie betekent dat er niet veel wordt geïmporteerd. Als de prijzen ongeveer gelijk zijn, hebben consumenten de voorkeur voor lokaal geteelde uien."
Iedereen wacht op het dalen van de temperaturen, wat zal leiden tot een hogere vraag. "We moeten ook nieuwe oplossingen voor de markt zien te vinden en nieuwe klanten aantrekken. We zoeken nu naar nieuwe exportbestemmingen in Noord-Afrika, landen in het Midden-Oosten en voormalige Sovjet-landen. Het loont om je te differentiëren. Kijk maar naar de situatie in Nederland in vergelijking met Italië," zegt Claudio Brintazzoli tot slot.