Premier May houdt vast aan uittreding

Rechtbank: parlement moet beslissen over Brexit

De Britse premier May houdt vast aan de Brexit. Daarmee gaat ze in tegen de uitspraak van de High Court vorige week. Die rechtbank stelde vorige week dat de Britse regering het vertrek uit de EU niet kan invoeren zonder instemming van het parlement.De rechtszaak van vorige week was aangespannen door fondsmananger Gina Miller. Zij wilde het inroepen van Artikel 50, het artikel uit het Verdrag van Lissabon dat een vertrek uit de EU mogelijk maakt, voorkomen. Volgens de tegenstanders is het niet aan de regering om dat besluit te nemen, maar moet het parlement instemmen. Binnen het parlement is niet iedereen positief over de Brexit. Daarnaast was het referendum raadgevend. De Britse regering gaat in beroep tegen de uitspraak.

Hoewel bijna drie kwart van de parlementariërs geen voorstander is van de Brexit, is de kans dat ze tegen de plannen stemmen klein. De leden van het parlement vertegenwoordigen districten, waarvan een meerderheid voor de uittreding stemde. Tegen de uittreding stemmen zou in veel gevallen politieke zelfmoord zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.