Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arie van Baalen, River Onions:

"Normaal gesproken mag bij deze uienprijs iedereen tevreden zijn"

Tholen - Het nieuwe uienseizoen is alweer een aantal weken onderweg. "We zijn best druk geweest met de export naar Indonesiƫ in met name gele uien. Verder is er een normale vraag vanuit Engeland", vertelt Arie van Baalen van River Onions uit Brakel. "Verder begint de vraag naar rode uien langzaam op gang te komen. Wij zijn erg actief in rode uien. Velgewasprijzen voor rode uien liggen rond de 18 cent voor de boer, maar dit is lastig om te vertalen in de baalprijs. Wel zorgt december traditioneel voor een goede vraag."

"Voor gele uien ligt de veldgewasprijs tussen de 13 en 14 cent. Met baalprijzen tussen de 16 en 18 cent zijn de marges daarom erg dun. Toch ben ik niet helemaal ontevreden. Normaal gesproken mag bij dit prijsniveau iedereen tevreden zijn. Er is ook niets mis mee dat de prijsvorming al een tijdje stabiel is", vervolgt Arie. "Daarbij komen we uit een mooie droge oogstperiode en dat heeft geresulteerd in een goede kwaliteit en mooie kleur van de uien."

River Onions is een handelsonderneming die uien sjalotten en knoflook verkoopt vanuit haar telersvereniging. Hierdoor heeft River Onions de gehele keten in de hand.
"De laatste jaren maken we in het teeltseizoen ook steeds meer contractafspraken met de industrie voor geschilde uien, waarbij we samenwerken met een Poolse partij. Daarmee kunnen we de industrie ook van geschilde uien en sjalotten voorzien", vertelt Arie.

Onlangs heeft River Onions de door DNV-GL gehouden IFS Broker-audit doorstaan. "We waren al GlobalGAP en SKAL gecertificeerd. Het behalen van het IFS certificaat bevestigt des te meer dat River Onions en haar medewerkers er alles aan doen om haar klanten en de consument een kwalitatief hoogwaardig, betrouwbaar en veilig vers product te leveren."

Voor meer informatie:
River Onions
Arie van Baalen
Tel: 0418 726972
office@river-onions.com
www.river-onions.nl