Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitteelt niet getroffen

Aardbeving Nieuw-Zeeland: veel schade aan infrastructuur

Een serie zware aardbevingen trof Nieuw-Zeelands Zuidereiland vanmorgen vroeg. De bevingen veroorzaakten een tsunami en er trokken meerdere naschokken door het land. Volgens de autoriteiten eiste de beving vooralsnog twee slachtoffers.

De eerste schok, met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter, was net na middernacht te voelen. Het epicentrum ligt bij de kustplaats Kaikoura, zo'n 93 kilometer ten noordoosten van Christchurch, zo meldt CNN.


Foto: @Daniel Bullen Twitter

De beving veroorzaakte vloedgolven van 2,49 meter boven de normale getijde niveaus. Dat zijn de hoogste vloedgolven in 38 jaar die het land treffen, aldus een weerman van Weather Watch New Zealand.


Photo:@ AP

De tsunami waarschuwing werd ingetrokken, maar de bevingen hielden maandagmiddag aan. Een schok van 6,2 werd gemeten rond half twaalf, 39 kilometer ten westzuidwesten van Kaikoura.

De economie in de meest getroffen regio bestaat vooral uit toerisme en landbouw. Er is weinig fruitteelt in het gebied. De infrastructuur in het gebied is zwaar getroffen en bepaalde dorpen zijn onbereikbaar geworden.
Publicatiedatum: