Tolsma op Interpom Primeurs, stand 112

Vision Control klimaatcomputer met nieuwe modules Energiemanagement en Weer in Control

Tolsma presenteert tijdens de Interpom Primeurs in Kortrijk de Vision Control klimaatcomputer met nieuwe modules Energiemanagement en Weer in Control. De Vision Control is een intelligente bewaarcomputer die temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2-gehalte regelt door het aansturen van ventilatoren, luiken, kachels en mechanische koeling. Nieuw in de Vision Control zijn de intelligente modules Energiemanagement en Weer in Control, die het energieverbruik beperken en de productkwaliteit nog beter behouden.Energiemanagement
• Optimaal benutten van capaciteit energieaansluiting
• Energie opwekking (wind, zon) en verbruik (koeling, ventilatie) automatisch op elkaar afstemmen
• Lagere piekbelasting energieaansluiting
• Koppeling met dagprijzen energiemarkt : APX

Weer in Control
• Automatisch aanpassen instellingen op basis van weersverwachting
• Kwaliteitsbehoud product door minder temperatuurschommeling
• Energiebesparing

Monitor de bewaarplaats 24/7 met de I-kist of YOU
De kwaliteit van de partij is nu nog beter te monitoren met de Tolsma I-kist of de Tolsma Yield Observe Unit (YOU). Meet het gewichtsverlies in de partij om online in iedere bewaarfase de optimale bewaarstrategie toe te passen.

QCC mechanische koelunits
De serie van plug & play mechanische koel units is uitgebreid met een aantal nieuwe modellen om in te spelen op de behoefte aan grotere koelcapaciteiten voor kistenbewaarplaatsen. Naast de bekende QCC 40 en 60 Vario modellen zijn er nieuwe units ontwikkeld met een capaciteit van 120 en 160 kW. De nieuwe QCC 120 en 160 kW serie is ook leverbaar met het condensdroog principe.

Samro stenen- en kluitenscheider
De Samro stenen- en kluitenscheider scheidt stenen en kluiten uit een partij aardappelen, uien of andere knolgewassen (15 tot 50 ton/uur). Afhankelijk van de breedte van de aanvoerband, type rollenreiniger, losse grond en productmaat realiseert de stenen- en kluitenscheider een nauwkeurigheid van 95%. De machine heeft zich ruimschoots bewezen en is uniek in de aardappelverwerking. Hij kan zowel afzonderlijk als in een verwerkingslijn worden ingezet.

Tolsma ontmoet u graag op stand 112.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven