Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niemand is perfect

Initiatief Netto tegen levensmiddelverspilling

Groenten en fruit, die qua uiterlijk niet aan de norm voldoen, worden in Duitsland uitgesorteerd en vaak gewoon weggegooid. Discounter Netto wil haar klanten op het thema waardering voor levensmiddelen wijzen en biedt daarom imperfecte, maar kwalitatief onberispelijke groenten- en fruitproducten te koop aan.

Wie groenten en fruit uit eigen tuin kent, weet dat vrijwel geen enkele appel er hetzelfde uitziet en dat niet alle komkommers even lang en recht groeien. In de schappen van de supermarkt vindt men doorgaans echter geen groenten en fruit met vermeende schoonheidsfoutjes. De klant is namelijk gewend om hier alleen maar perfect uitziend groenten en fruit te vinden, waarvan de vorm, grootte en kleur aan een norm voldoen.

Daarbij zegt het uiterlijk niet veel over de kwaliteit: een gevlekte appel is net zo gezond als een egaal uitziende. Een kromme komkommer smaakt net zo goed als een rechte. Helaas belanden er desondanks veel natuurproducten bij het afval vanwege hun onaangepaste, natuurlijke uiterlijk.



Netto heeft in 2013 als eerste Duitse discounter een duurzaamheidsproject in het leven geroepen dat attent maakt op de verspilling van hoogwaardige levensmiddelen. De verkoop van groenten en fruit met optische mankementen in het kader van het project 'Keiner ist perfekt' (Niemand is perfect) werd goed ontvangen door de klanten. Een reden te meer om de actie te herhalen.

Momenteel biedt Netto in het groente- en fruitassortiment imperfecte handappelen uit Duitse teelt aan. Qua smaak en kwaliteit zijn ze net zo goed als de mooi uitziende appelen in het fruitschap, maar ze zijn tegen een lagere prijs te koop. De Duitse herkomst van de appelen is niet alleen een voordeel voor de klanten, die waarde hechten aan versheid. Van de korte transportafstanden profiteert ook het milieu. En niet in de laatste plaats ondersteunt de aankoop van groenten en fruit uit eigen land de lokale landbouwsector.
Publicatiedatum: