Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CTU Flevokust handelt eerste containers af

Flevokust is gestart met de op- en overslag van containers uit de regio Flevoland. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de tijdelijke terminal van Flevokust op het terrein van de Maxima-centrale in Lelystad. Eind 2017 wordt de definitieve locatie van de Flevolandse overslaghaven in gebruik genomen.



Nu de derde terminal van CTU een feit is, kan het bedrijf de agrarische sector en andere ondernemers beter bedienen door de producten direct over het water naar de diverse zeehavens te vervoeren. Daarnaast ontstaat door de strategische ligging van de terminal een verbinding met het noorden.



Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is verheugd over de goede samenwerking met CTU en de Maxima-centrale van ENGIE. "Het is een goede zaak voor alle partijen dat CTU nu van start kan op de tijdelijke locatie bij de Maxima-centrale. Door deze samenwerking kunnen ondernemers uit de regio al voor de start van de definitieve haven profiteren van de containerterminal."


Publicatiedatum: