58ste hulpkonvooi voor Oost-Oekraine

Belgisch hardfruit voor voedselbank

De Belgen brengen hardfruit naar de voedselbank. Het fruit zou van de markt genomen worden, maar krijgt dus een andere bestemming. Rusland stuurt een nieuw hulpkonvooi naar Oost-Oekraïne en Oezbeekse exporteurs tekenden voor miljoenen dollars contracten tijdens een beurs.Belgisch hardfruit voor voedselbank

Depot Margo, een sociaal distributieplatform voor groenten, gaat ook hardfruit verdelen via voedselbanken. Het hardfruit wordt uit de markt genomen als gevolg van de gesloten Russische grenzen. Via het distributieplatform worden de appelen en peren geleverd aan voedselbanken in Limburg. Het hardfruit wordt opgehaald bij BelOrta Borgloon. Gemiddeld verdeelt Depot Margo 28 ton groenten en 4 ton fruit per jaar. Het streven is om volgend jaar 50 ton groenten en fruit te verdelen.

58ste hulpkonvooi voor Oost-Oekraïne

Rusland heeft wederom een hulpkonvooi naar Donbass gestuurd. Het is de achtenvijftigste keer dat Rusland een konvooi hulpgoederen naar de Oost-Oekraïense regio's stuurt. De 40 vrachtwagens brengen 400 ton goederen naar de regio. Sinds augustus 2014 heeft Rusland in totaal al meer dan 65.000 ton aan hulpgoederen geleverd aan Oost-Oekraïne.

Oezbeken tekenen miljoenencontracten

Volgens de organisatie was de beurs in Tashkent eerder deze maand succesvol voor de Oezbeekse exporteurs. Er zouden contracten getekend zijn voor een miljard dollar, verdeeld over 355 contracten. Het land zou 1,4 miljoen ton groenten en fruit exporteren onder deze contracten. Van het totaal volume is 32 procent groente, 17 procent druiven en 25 procent fruit. Het resterende percentage bestaat uit bewerkte AGF. Er is onder andere een contract ter waarde van 117 miljoen dollar getekend met een Russische importeur. Ook de Russische retailer X5 zette een handtekening.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.