Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VDH Concept introduceert twee primeurs tijdens Interpom Primeurs

Verpakking met gesimuleerd netje en 50% recyclebare folie

Tholen - VDH Concept introduceert twee nieuwe producten op Interpom Primeurs 2016. "Het zijn twee wereldprimeurs", vertelt eigenaar Jan van den Heuvel trots. "Allereerst hebben we de SQpack verpakkingsfolie met speciale perforatie met de uitstraling van een netje. Deze is uitermate geschikt voor het volautomatisch verpakken van aardappelen, uien en citrus. SQpack-folie is leverbaar in mono materiaal dat 100% recycleerbaar is, of in blinkende of mat laminaatfolie voor een luxe uitstraling.



Veel mogelijkheden voor SQpack
Volgens Jan zijn er verschillende redenen waarom een klant voor SQpack zou kiezen. "SQpack verpakkingsfolie, de folie aan de rol, is leverbaar in alle zakjes uitvoeringen/folie kwaliteiten voor verticale vul- en sluitmachines. Dit kan een stazak (doypack) zijn, een pillow zakje, een zijvouw zakje of quadro seal. In deze verpakking is een vulgewicht mogelijk van een halve tot vijf kilo naargelang het type folie en de uitvoering die men kiest. Het grote voordeel van SQpack folie is dat er perforaties in de folie worden gemaakt die een netje simuleren. Hierdoor is de folieprijs gunstiger dan gelijkwaardige folies waar een netje in is verwerkt. Met het oog op de toekomstige afval wetgeving in Vlaanderen en Europa zal het gebruik van verpakkingen die geproduceerd zijn uit één zelfde materiaalsoort, en hierdoor gemakkelijker recycleerbaar zijn, gestimuleerd worden. SQPack is in doypack versie is nog niet in gebruik in de wereld, vandaar de wereldprimeur voor Interpom Primeurs." Op de gezamenlijke stand van Prins Verpakkingstechniek en VDH concept zullen twee verschillende uitvoeringen van SQpack op de InnoTech verpakkingsmachines voorgesteld worden.

JBreeze Recy
Jan vervolgt: "Het tweede artikel is de JBreeze Recy. We leveren voor een Belgische supermarkt reeds enkele jaren een LDPE aardappelfolie die geproduceerd is met 30% gerecycleerde plastic granulaten. Dankzij een nieuwe folie extruder kunnen we nu een meerlagenfolie produceren met 50% gerecycleerde plastic granulaten.

Hierdoor worden op jaarbasis heel veel tonnen granulaten hergebruikt en dus veel minder Co² geproduceerd bij het aanmaken van aardappelfolie wat beter is voor mens en milieu. Jbreeze recy is ook prijsgunstiger dan 'normale' ldpe-folie. De JBreeze recy met 50% recyleerbare granulaten is nog niet in gebruik vandaar de 'wereldprimeur'". legt Jan uit.

VDH concept bvba/ Prins Verpakkingstechniek zijn te vinden op stand 184 bij de Interpom - Primeurs.

Voor meer informatie:
Jan Lode van den Heuvel
VDH Concept bvba
Nerviërslei 15
2900 Schoten - België
T: +32-3 685 06 33
F: +32-3 645 75 81
www.vdhconcept.com
sales@vdhconcept.com