Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panama: uienimport lost probleem niet op

Volgens Panamese uienproducenten lost de aankoop van uien van de Coƶperatie van Producenten uit Tierras Altas (ACPTA) door het Instituut van Landbouwmarketing (IMA) het onderliggende probleem, dat wordt veroorzaakt door de uienimport, niet op. 

Uienproducenten, -importeurs en -verkopers spraken eerder al uit dat de afzet van Panamese uien in het hele land in een kritieke toestand verkeert. Het aankopen van uien van de ACPTA moest het marketingprobleem, waar producenten mee zitten als gevolg van de import, oplossen. Maar volgens de voorzitter van de vereniging, Augusto Jimenez, was deze actie slechts een tijdelijke oplossing. Bovendien worden producenten onderworpen aan het bureaucratische inkoopproces van de overheid. Ze moeten nu wachten op een handtekening van de controleur. 

Het IMA staat de invoer van uien nergens toe en heeft ook stappen genomen om de import te voorkomen. Zo zijn sommige verkopers tijdelijk of permanent geschorst.
Publicatiedatum: