Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Wim de Rijder: "Veel groeipotentie in aardappelsector"

Eqraft bouwt aan fabriek van de toekomst

Tholen - Vorige maand maakten ERC, Qreenno en Propak bekend samen te gaan als Eqraft. Tijdens de Interpom | Primeurs in Kortrijk presenteerde het nieuwe bedrijf zich voor het eerst in de zwart-gele huisstijl aan het grote publiek. Een gewaagde stap nadat er wereldwijd zoveel weeg- en verpakkingsmachines in de bekende paarse kleuren zijn afgeleverd? "We krijgen veel gerichte vragen", beaamt sales engineer Niek den Boer. "Maar klanten begrijpen dat deze re-branding past bij de switch die we maken als integrale adviseur en leverancier."


Adrien van Nes, Marco Maljaars, Wim de Rijder en Niek de Boer van Eqraft

Naast de brede aanwezigheid in de uiensector zal Eqraft zich ook steeds meer richten op het totale agrarische pakket. "Nu halen we nog maar 10-15% van onze omzet uit de aardappelen, maar we zien grote kansen om de Baxmatic-weger verder te ontwikkelen voor de aardappelsector. Ook zijn pootgoedtelers voor ons een opkomende markt", vertelt Wim de Rijder. "Optische sortering vindt al jaren plaats in de aardappelsector, maar nog niet op interne kwaliteit. We verwachten dat we daarmee grote stappen kunnen zetten. Op het moment dat we echt op interne kwaliteit kunnen sorteren, wordt Klasse I namelijk een hele andere klasse!"

"We hebben alle ingrediƫnten in huis van advies, ontwerp en assemblage tot complete mechanisering en automatisering om de fabriek van de toekomst te bouwen. We verschuiven van het realiseren van een verpakkingslijn naar een totale productielijn. Daarmee bieden we de klanten een totaal ander plaatje. We gaan niet meer met ons machinepark naar de klant toe, maar gaan samen in gesprek hoe we het productieproces kunnen inrichten. Dat zal er steeds meer toe gaan leiden dat klanten vanaf hun smartphone of tablet de fabriek gaan aansturen", vertelt Marco Maljaars.

Voor meer informatie:
Eqraft
Fabrieksweg 2
8304 AT Emmeloord
+31 527 256 130
info@eqraft.com
www.eqraft.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven