Filipijnse uientelers gaan rechtstreeks aan grote retailers leveren

Op 25 november zegden vijf van de grootste Filipijnse supermarktketens toe dat ze uien en knoflook voortaan rechtstreeks van Filipijnse telers zullen afnemen. Het gaat om de volgende vijf: SM, Rustan's, de in Mindanao gevestigde NCCC Mall, ShopWise en SaveMore. Deze stap markeert het begin van de strijd om de kartels, die in het land de macht hebben over deze belangrijke producten, te ontmantelen. 

Het ministerie van Landbouw moet na deze ontwikkeling alleen nog een systeem opzetten waarmee de uientelers (voornamelijk die uit Bongabon en Nueva Ecija) hun producten aan de supermarkten kunnen leveren. 

De uientelers hebben allereerst een werkkapitaal nodig om uiteindelijk producten te kunnen leveren aan de supermarkten en daarnaast een draaiend kapitaal aangezien de betaalsystemen van supermarkten geen directe betaling bij levering toestaan. Bovendien hebben de telers behoefte aan opslagfaciliteiten voor hun knoflook en uien. Wellicht is er ook vraag naar bestelwagens zodat ze hun producten direct naar de NCCC Malls in Mindanao kunnen brengen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven