Castilië-La Mancha goed voor 60% Spaanse uienproductie

In 2016 stond het Spaanse areaal dat beplant was met uien op 24.000 hectare, wat een productie oplevert van ongeveer 1.311.490 ton. De regio Castilië-La Mancha, de grootste uienproducent van het land en een van de belangrijkste in Europa, cultiveert dit jaar bijna 11.000 hectare, met een totale productie die geraamd wordt op 767.627 ton: dat is meer dan 60% van de nationale productie.


 
De uiensector van Castilië-La Mancha bereikte in 2015 een omzet van meer dan 215 miljoen euro: goed voor meer dan 500.000 lonen voor werknemers die zich bezighielden met planten, telen en oogsten. 

Op woensdag 30 november hield de Vereniging van Uienproducenten in Castilië- La Mancha (PROCECAM) een conferentie om de verschillende onderzoeksprojecten te bespreken die de teelt moeten verbeteren. De ui zit namelijk in een moeilijke situatie door de groeiende beperking van het aantal werkzame stoffen dat is toegelaten tijdens de controle op ziekten. Er werd een presentatie gehouden over de vooruitgang die is geboekt bij de toepassing van meststoffen op uien, door een planten- en landbouwprofessor van de Universiteit van Castilië-La Mancha, mevrouw Concepción Fabeiro Cortes. 

Ook werd een presentatie gehouden over het onderzoek naar de toepassing van herbiciden op uien, gekenmerkt door de verdwijning van meerdere werkzame stoffen, door mevrouw Llanos Simón, onderzoeker bij FUNDESCAM, en de heer Álvaro Delgado, onderzoekstechnicus bij PROCECAM. 

Om de dag af te sluiten besprak Francisco de La Cruz, hoofd uien bij een bedrijf dat geassocieerd is met ANOVE (de Nationale Vereniging van Veredelaars) over de ontwikkeling van nieuwe uienrassen en hun teelt over de hele wereld. Als laatste hielden de algemeen landbouwdirecteur in Castilië-La Mancha, mevrouw Cruz Ponce Isla, en de voorzitter van PROCECAM, de heer Justo Gutiérrez Jerez, een speech. De aanwezigen werden uitgenodigd in een expositieruimte, waar de verschillende bedrijven die aan de onderzoeksprojecten van de Vereniging deelnamen, hun innovaties voor komend seizoen presenteerden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven