Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
glutenvrije uienpoeder

Mol Fresh Food wint Veluwse Innovatieprijs

Anthony en René Mol van Mol Fresh Food in Putten hebben de Veluwse Innovatieprijs 2016 gewonnen. Voorzitter Piet Mosterd maakte donderdagavond de winnaar bekend in Veluvine in Nunspeet. Mol Fresh Food is gespecialiseerd in het machinaal schillen van uien en de levering van verpakte uienblokjes en -ringen. "Ongeveer één derde van de productie bestaat uit een reststroom. Samen met onze partner BRS hebben we onderzocht welke waardevolle stoffen we kunnen winnen uit deze uienreststroom," vertelt Anthony Mol. Met deze producten kunnen de E-nummers vervangen worden en bijvoorbeeld glutenvrije uienpoeder gemaakt worden.



De andere genomineerden voor de prijs waren Dialoc ID Products in Harderwijk met 'BookDrop', een systeem dat het mogelijk maakt om na sluitingstijd van de bibliotheek boeken in te leveren en AARTEC Engineering. Dit Nunspeetse bedrijf deed mee met de engineeringautomaat 'Configure4Me!'. Deze automaat is in staat om zelfstandig besturingen voor machines en installaties te ontwerpen.

De Innovatieprijs is een initiatief van De Diamant van Midden-Nederland. Het samenwerkingsverband van ondernemers op de Noord-Veluwe en in Zeewolde. Met deze prijs wil De Diamant vernieuwend ondernemerschap en vooruitstrevende bedrijvigheid stimuleren
Publicatiedatum: