Een robothand met 'menselijke' trekjes

Een nieuwe robothand die ontwikkeld werd aan de Amerikaanse Cornell Universiteit zou robotica mogelijk een 'menselijker' gezicht kunnen geven. De hand is namelijk zacht en gevoelig door het gebruik van op licht gebaseerde sensoren die druk, textuur en vormen herkennen wanneer de hand een object vastpakt. Deze kenmerken zijn van belang bij de toepassing van robots voor de verwerking van AGF. Aangezien groenten en fruit kwetsbaar zijn, vertrouwt men nog steeds op mensenhanden.

Er is een groeiende trend om productieprocessen autonoom te laten verlopen en deze nieuwe technologie wordt al gebruikt om bijvoorbeeld tomaten te sorteren. Door toepassing van sensoren zal deze technologie prothetisch verbeterd kunnen waarbij precieze sensoren een natuurgetrouw resultaat geven. 

"Menselijke handen hebben geen motoren nodig om te bewegen maar zijn zacht en bevatten volop sensoren. Soft robotica stelt ons in staat een hand te ontwikkelen die overeenkomt met een menselijke hand."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.