Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snelheid landbouwvoertuigen mag omhoog

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin zij het kabinet vraagt de maximale snelheid voor landbouwvoertuigen te verhogen van 25 naar 40 kilometer per uur. EVO en Fenedex zijn voorstander van die snelheidsverhoging omdat de doorstroming op provinciale en lokale wegen er aanzienlijk door verbetert. Dat is goed voor de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit.

Voorwaarde
Of de snelheidsverhoging ook echt door de minister wordt doorgevoerd, moet nog blijken. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft kentekening van landbouwvoertuigen als voorwaarde gesteld om 40 km per uur te mogen rijden. De Tweede Kamer heeft echter tegen het wetsvoorstel dat dit zou moeten regelen, gestemd. EVO en Fenedex zullen de komende maanden met het ministerie samenwerken om zoveel mogelijk drempels die een snelheidsverhoging in de weg staan, weg te nemen.

Bron: EVO

Publicatiedatum: