VS: Eén van de meest productieve uienseizoenen ooit

In de uienoogst van dit jaar zijn enorme volumes geproduceerd. "Er zijn veel uien. We hebben qua productie waarschijnlijk een van onze beste seizoenen ooit gehad," zegt Dan Commins van Onions Direct LLC. "Vorig jaar was erg warm, wat een nadelige invloed had op de lengte van het seizoen. We hadden gewoon heel veel uien en bijna iedereen had zijn oogst binnengehaald voordat er neerslag viel. Een paar telers was dit niet gelukt waardoor een deel nat werd, maar verder hadden we voornamelijk een erg goede oogst."

Veranderende prijzen
Een goede oogst heeft invloed op de prijzen. "Als je oogst goed is, zijn de prijzen waarschijnlijk minder goed," zegt Commins. "De prijzen liggen bij veel telers rond de $3,50 tot $4 (€3,30 tot €3,77). Vorig jaar zouden de prijzen hoger zijn geweest. De rest van de winter zullen we echter sterk staan."

Opslag 
Onion Direct levert het grootste deel van zijn uien op contractbasis. Net als andere telers onderzoekt Commins echter manieren voor opslag voor langere periodes. "Je kijkt altijd naar hoe het met opslag gaat. Veel mensen mensen wachten tot de prijzen op de markt omhoog gaan. Ik vind dat altijd problematisch, omdat dit betekent dat je iets opslaat dat niet altijd zo lang houdbaar is. Daar moet je dus voorzichtig mee zijn. Dit jaar geldt voor ons echter dat onze opslag in goede staat is."

Voor meer informatie:
Dan Commins
Onions Direct LLC
Tel: +1 866-245-0370

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven