Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kloosterboer versterkt directie met Jaco Hooij

Per 1 januari 2017 treedt Jaco Hooij toe tot de directie van Kloosterboer. Hij komt van Den Hartogh Logistics. Met ingang van het nieuwe jaar vormt hij, samen met directeur Hans Kroes, de Board of Directors van het familiebedrijf. Als tweehoofdige directie gaan zij leiding geven aan Kloosterboer, de internationale logistieke dienstverlener in de koel- en vriessector. Twee van de huidige directieleden gaan met ingang van dezelfde datum een andere rol vervullen binnen het bedrijf. Financieel directeur John Wittenberg zal zich meer gaan richten op de zakelijke belangen van de familie. Alex Kloosterboer treedt toe tot de Raad van Commissarissen.

De verdere versterking van de directie met professioneel management van buiten de familie is de logische volgende stap in de eerder gekozen route voor de governance en verdere professionalisering van de onderneming. Met het oog op de continuïteit van het bedrijf is de beweging dat de derde generatie broers andere rollen gaan vervullen en de directie wordt gevormd door gekwalificeerd management van buiten. Ook in de Raad van Commissarissen is deze ontwikkeling zichtbaar. Naast de aandeelhouders uit de familie is het toezicht eerder versterkt met zeer ervaren mensen van buiten.

Nieuwe directeur Jaco Hooij was sinds 2011 en tot op heden lid van de directie van Den Hartogh Logistics. Bij Den Hartogh was hij verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel Liquid Logistics en het management van de groei in de EU, CIS en Turkije. Voorafgaand aan zijn werk bij Den Hartogh is Jaco in diverse senior management posities werkzaam geweest bij TNT.

De Raad van Commissarissen vertrouwt erop dat het bedrijf onder leiding van het nieuwe directieteam de komende jaren in staat zal zijn om slagvaardig te blijven bouwen aan de verdere groei van Kloosterboer, als internationale logistieke dienstverlener in de supply chain voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven