Populairste agrarische apps 2016

AgroApps heeft wederom en voor het vierde jaar op rij de top vijf van de meest populaire apps samengesteld. De vijf apps die beschreven worden zijn het vaakst gedownload op AgroApps.nl en AgroApps.be in 2016.

Waar voorgaande jaren de populairste apps voornamelijk afkomstig waren uit de categorie algemeen, heeft dit jaar de werkelijke agrarische app zijn intrede gedaan. De algemene en het weer gerelateerde apps staan nog wel op plaats één en drie.
Voor het eerst staat Z-Net mobile in het jaar overzicht. Dit is dan ook de eerste keer dat er een app in de top vijf staat afkomstig uit de veehouderijsector. Grimme Tools, de meest gedownloade app uit de categorie mechanisatie, blijft slechts op de 19de plaats staan.Nummer 1: Agro Weather App
Speciaal voor de agrarische sector is de OCi Agro Weather app ontwikkeld. De app geeft informatie om te bepalen wanneer je het land onder andere het beste kunt bemesten of beregenen. Voor de veehouderij zijn er toepassingen in verwerkt om het welzijn van dieren te optimaliseren. Voorbeeld hiervan is hittestress

Nummer 2: BASF onkruiden
De onkruiden app is een ondersteuning om akker onkruiden en grassen die onlosmakend met de Nederlandse landbouw verbonden zijn te herkennen. Per onkruid worden er afbeeldingen weergegeven in verschillende ontwikkelingsstadia. Dit wordt aangevuld met informatie over de uiterlijke kenmerken van de plant en de standplaats.

Nummer 3: Buienalarm
De welbekende Buienalarm app waarschuwt je voor naderende buien, gebaseerd op jouw eigen of ingestelde locatie

Nummer 4: Beeldenbank
Beeldenbank is een app die je van informatie voorziet over ziekten en plagen, natuurlijke vijanden, knaagdieren en onkruiden. De app is onder andere mede mogelijk gemaakt door Praktijkonderzoek Plant & Omgeving van de Wageningen UR en Groen Kennisnet.

Nummer 5: Z-Net mobile
Direct na het afleveren van de melk zie je op je smartphone via de Z-Net mobile app de gegevens van de hoeveelheid, kwaliteit en de samenstelling.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven