ruim 65.000 bezoekers dit jaar

AGF'ers op Horecava

Tholen - Van 9 tot 12 januari vond de Horecava plaats in de RAI Amsterdam. Het was een drukte van belang en standhouders spraken hun tevredenheid uit over de opkomst. Volgens de organisatie werden er talrijke innovaties en nieuwe producten gepresenteerd. De ruim 700 deelnemers gaven aan veelvuldig benaderd te zijn door bezoekers met concrete aankoopplannen.

AGF-aandeel

Het aandeel AGF was groter dan anders dit jaar. Volgens Maurice Wubben waren er nog veel meer kansen voor deze sector. "Ik wil het AGF-paviljoen uitbreiden, want het aandeel is nog steeds te klein." Op Facebook geeft hij aan: "De afgelopen dagen namen wij met de bedrijven Lans/Harvest House, Vitapep, Eminen Food, Van Nature, Bejo Zaden, GrowGroup & Kweecker deel aan Horecava. Mensen eten almaar vaker buitenshuis, vooral jongeren. Deze markt groeit en groenten zou hierin een groter aandeel mogen hebben (80/20 groenten/vlees). Onze groenten & fruitsector zou de out-of-home markt/horeca/foodservice/catering wat beter mogen doorgronden en kansen voor de toekomst creëren. Dit geldt overigens ook voor bloemen & plant-concepten. Horecava is hét platform en tot op heden was groente & fruit nauwelijks vertegenwoordigd. Dit moet anders en de eerste aanzet is gegeven en verdient uitbreiding; meer variatie, verbreding, beleving en zichtbaarheid. Bedankt alle deelnemers en culi-topper Larisse voor het neerzetten van deze eerste deelname; nu plannen maken voor 2018!"

Daan Sturm maakte een fotoreportage van de AGF'ers op deze beurs.

Klik hier voor de fotoreportage


Linksboven: Arjan Biesheuvel op de stand van VHC Jongens ging gezellig samen met Gordon op de foto. Linksonder: Maurice Wubben, Miguel Gonzalez van MG Fruit, Rob van der Weele en Wim Zuidgeest van Vita Pep. Rechtsboven: Michael van Lierop en Peter Stavasius van Van Gelder Groente & Fruit. Rechtsonder: Bram ten Have, Marvin Nuijten en Lars Jansen van Gourmet Salades.

In totaal bezochten 65.328 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 3,7% meer dan in 2016. Beursmanager Luuk Scholte: "Het was een week waarin de positieve stemming overheerste. Aan alles is te zien dat de horeca weer groeit. Als Horecava zijn we bezig geweest om trends en ontwikkelingen tot leven te laten komen in een omgeving vol bijzondere ervaringen. Ook de deelnemers kiezen steeds meer voor prachtige presentaties waarin beleving de boventoon voert. Duurzaamheid en Innovatie waren belangrijke pijlers tijdens deze beurs."

Klik hier voor de fotoreportage

Nieuwe foodhal
De reacties van bezoekers op de nieuwe Foodhal, waar versbeleving in overvloed aanwezig was, waren zeer positief. De concentratie van food in een eigen hal kon op veel bijval rekenen. 80% van de bezoekers beoordeelt de nieuwe Foodhal met een 7,5. Ruim zes van de tien bezoekers (62%) geeft zelfs een 8 of hoger.

Horecava 2018
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Meer informatie over de Horecava is te vinden op www.horecava.nl.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven