Ward van Damme Agri Link:

“Markt winterpeen begint iets te bewegen”

Tholen – "Eindelijk is er wat beweging", zegt Ward van Damme van Agri Link. Het slechte weer in Zuid-Europa en kou in het Oosten werkt echter nog niet echt hard door op de huidige markt. "Er is iets meer vraag en dat resulteert in iets betere prijzen. Dat kunnen we wel gebruiken want de peenmarkt lag de afgelopen maanden natuurlijk helemaal stil."


Rein Heijboer (l) en Ward van Damme (r) op het kantoor van Agri Link

De voorraden peen uit Polen zijn namelijk niet meteen van de markt. De vorst ruimt ze niet allemaal op, weet Ward. "De ontwikkelingen in Polen gaan ook door. Het ligt eraan waar je in Polen bent natuurlijk. De kou zal hier en daar wel een tik uitdelen maar het is er alweer minder koud dan een week of twee geleden. In Polen zet met momenteel ook up to date technologie aan koelcellen en verwerking neer. Het is niet meer zo dat peen in ongeïsoleerde schuurtjes is opgeslagen."
 
Als de kou om ons heen blijft aanhouden zal de rest van het seizoen voor Nederlandse markt wel verbeteren, verwacht Ward. Op dit moment liggen de prijzen voor peen rond de 10 – 13 cent. Argi Link uit Flevoland bemiddelt in zowel gangbare als biologisch geteelde witlofwortelen, winterwortelen en knolselderij land- en tuinbouwproducten. De witlofpennen handel is rustig, wel is Agri Link volop bezig met contracten voor het komende seizoen. De knolselderij markt blijft gestaag doorlopen, prijzen liggen rond de 16 cent.

Voor meer informatie:
Agri Link B.V.
Ward van Damme
Lisdoddeweg 21
8251 SM DRONTEN
 
M: +31 (0)6 1313 8698
ward@agri-link.nl
www.agri-link.nl

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.